Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Hvad livet har lært mig : om følelser og autisme


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

200 sider

Udgivet

2021

Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Et personligt og super interessant bud på at beskrive og forklare autistisk følelsesliv indefra for neurotypiske (ikke-autister). Specielt velegnet for pårørende, fagpersoner og undervisere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2022

af

af

Heidi Mørch

d. 11. mar. 2022

Et personligt og super interessant bud på at beskrive og forklare autistisk følelsesliv indefra for neurotypiske (ikke-autister). Specielt velegnet for pårørende, fagpersoner og undervisere.

Med udgangspunkt i egne oplevelser og erfaringer gør forfatteren os klogere på emnerne: medicin, empati, humor, stress, nedsmeltninger, frustration, vrede, skuffelse, retfærdighed, træthed, forholdet til egen krop, selvmedlidenhed, jalousi, stolthed, håb og drømme, sorg, kærlighed, ensomhed, frygt, angst og ængstelighed, venlighed, selvværd og selvtillid, glæde og lykke og sidst men ikke mindst taknemmelighed som de kan tage sig ud fra et autistisk perspektiv.

Bogen er opbygget så man udover at læse bogen i sin helhed, med fordel kan læse de enkelte kapitler, hvis man er interesseret i specifikke aspekter. Den er letlæst og kan uden tvivl være med til at nuancere billedet af autisme og aflive fordomme om autister som følelsesmæssigt begrænsede.

Louise Egelund Jensen har tidligere fået udgivet bøgerne Når sirenen lyderFordi jeg har lyst!


Få dig dog et (godt) liv!


Jeg er autist


: om sanserne og autisme, Fordi jeg har lyst! : alt det, jeg gerne ville have vidst om seksualitet og autisme og Få dig dog et (godt) liv! : om stress og autisme og denne lægger sig såvel i form som indholdsmæssigt i forlængelse af disse. Af andre nyere beskrivelser af livet som autistisk voksen er Jeg er autist : en kat i en verden af hundeLouise Egelund Jensen har tidligere fået udgivet bøgerne Når sirenen lyder : om sanserne og autisme, : alt det, jeg gerne ville have vidst om seksualitet og autisme og Få dig dog et (godt) liv! : om stress og autisme og denne lægger sig såvel i form som indholdsmæssigt i forlængelse af disse. Af andre nyere beskrivelser af livet som autistisk voksen er Jeg er autist : en kat i en verden af hundeLouise Egelund Jensen har tidligere fået udgivet bøgerne Når sirenen lyder : om sanserne og autisme, Fordi jeg har lyst! : alt det, jeg gerne ville have vidst om seksualitet og autisme og : om stress og autisme og denne lægger sig såvel i form som indholdsmæssigt i forlængelse af disse. Af andre nyere beskrivelser af livet som autistisk voksen er Jeg er autist : en kat i en verden af hundeLouise Egelund Jensen har tidligere fået udgivet bøgerne Når sirenen lyder : om sanserne og autisme, Fordi jeg har lyst! : alt det, jeg gerne ville have vidst om seksualitet og autisme og Få dig dog et (godt) liv! : om stress og autisme og denne lægger sig såvel i form som indholdsmæssigt i forlængelse af disse. Af andre nyere beskrivelser af livet som autistisk voksen er : en kat i en verden af hunde.Informationer og udgaver

2021

Bog

Louise Egelund Jensen (f. 1981)

Spektrumshop, 1. udgave