Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Hvad jeg ved med sikkerhed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

226 sider

Udgivet

2015

Ophav

Oprah Winfrey(forfatter)
Genre og formerindringer, klummer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I 8 selvbiografiske klummer deler den amerikanske talkshowvært, Oprah Winfrey (f. 1954), ud af sin livserfaring og livsfilosofi


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 13. maj. 2015

En af de mest kendte amerikanske talkshowværter, Oprah Winfrey, deler ud af sin livserfaring og livsfilosofi i korte, selvbiografiske essays. Til hendes mange fans og andre med interesse for kendte, erindringer og eftertænksom livsstil.

Titlens spørgsmål blev stillet til Oprah Winfrey under et interview, og gav siden anledning til meget eftertanke. I denne bog har hun samlet en række tekster under 8 temaer som Glæde, Taknemmelighed, Klarhed, Styrke. Teksterne fortæller om episoder og refleksioner, som hun har kunnet uddrage essensen af og nedfælde i hvert afsnits afslutning som en slags rettesnor til livsførelse og livskvalitet. Læseren lærer både mennesket og mediepersonen Oprah at kende.

Oprah betragtes, i hvert fald i USA, som en af verdens mest indflydelsesrige personer og virker på mange, også i denne bog, som et ærligt og engageret menneske, der gerne vil gøre en forskel. Bl.a. har hun gjort en stor indsats for læsning. Jeg synes bogen kommer godt omkring mennesket Oprah og hendes liv og karriere. Om man synes om den lidt lommefilosofiske og let spirituelle stil, er selvfølgelig en smagssag.

Oprah er medforfatter til Livet i balance. Stilen er lidt som hos Louise Hay og andre amerikanere, der skriver letforståeligt med en spirituel tone, der dog ikke kan betragtes som markant hos Oprah Winfrey.


Politiken

d. 14. jun. 2015

af

af

Lise Garsdal

d. 14. jun. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Oprah Winfrey

Rosinante, 1. udgave

2015

E-bog

Oprah Winfrey

Rosinante, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Maryann Fay Lertoft

Gyldendal

2015

Lydbog (online)

indlæser: Maryann Fay Lertoft

Nota

2015

Punktskrift

Oprah Winfrey

Nota