Bøger / faglitteratur

Hvad i alverden er meningen? : om at leve med kronisk sygdom og handicap


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om de almene eksistentielle problemstillinger og religiøse spørgsmål og overvejelser, som kronisk sygdom eller handicap kan afstedkomme for den syge eller handicappede og for de pårørende.

Indhold

Den psykiske og sociale dimension af livet med kronisk sygdom og handicap (Helga Døssing Hansen: Identitet, selvbillede og selvværd. Tom Andersen Kjær: Afmagt og sorg : at være ude af sig selv. Jørgen Due Madsen: Depression og sygelig skyldfølelse. Steen Bonde: Skam. At vokse op med kronisk sygdom eller handicap / Hanne Urup Engbjerg og Lisbeth Riisager Henriksen. Lene Østergaard: At vokse op som pårørende barn. Ingrid Lund: Parforholdets udfordringer. Singlelivets udfordringer / Bente Østerberg og Lisbeth Riisager Henriksen). Den åndelige dimension af livet med kronisk sygdom og handicap (Michael Wagner Brautsch: En kontrakt med Gud? Dorte Toudal Viftrup: Hvad i al verden er meningen? Leif Andersen: Når Gud er tavs. At være funderet og velsignet af Gud / Tom Andersen Kjær og Lisbeth Riisager Henriksen. Niels Christian Hvidt: Hjælper det at tro på Guds indgriben ved sygdom? Ruth Østergaard Poulsen: Alle, som beder, får - eller gør vi? Steen Bonde: Ud af skammen. Trine Kern Kernel: Og hvad med håbet?)


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. apr. 2011

Bogen er tilegnet mennesker med handicap og/eller kronisk sygdom og deres pårørende, idet dens sigte er at kaste lys på nogle af de typiske eksistentielle problemstillinger, som funktionsnedsættelse medfører både for de syge og deres familier. Bogen kan også have interesse for læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale, præster og psykologer.

Bogens redaktør lever selv med en funktionsnedsættelse. Hun er cand.mag. med et bredt erfaringsgrundlag indenfor skribentvirksomhed og kommunikation. Bogen har flere forskellige forfattere, der hver især på den ene eller anden måde har emnet inde på livet. Der er en overvægt af teologer. Bogen falder i 2 hovedafsnit, hvor det første fokuserer på de psykologiske og relationelle aspekter af det at have en sygdom og/eller et handicap. Mens anden del fokuserer på de åndelige perspektiver og behovet for at finde en mening med situationen. Bogens forskellige forfatteres tilgang giver et mangfoldigt udtryk for de problemer og overvejelser et liv med handicap indebærer. Af temaer, der behandles vil jeg nævne: sorg, skyld, skam, at vokse op som handicappet. Bogen forfægter ikke noget entydigt budskab, idet der er plads til forskellige opfattelser hos forfatterne. Men grundsynet er kristent.

Jeg har ikke fundet noget lignende, jeg kan sammenligne med.

Bogen er meget seriøs i sin tone og tilgang. Det er dens styrke, at den søger i dybden, men det er også denne lidt tunge seriøsitet samt det kristne perspektiv, der vil indsnævre brugergruppen.


Kristeligt dagblad

d. 9. juli 2011

af

af

Dorte Remar

d. 9. juli 2011


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 17 (2011)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 111, nr. 17 (2011)


Kristeligt dagblad

d. 16. sep. 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 16. sep. 2013


Sind bladet

Årg. 40, nr. 4 (2011)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 40, nr. 4 (2011)


Månedsskrift for almen praksis

Årg. 90, nr. 1 (2012)

af

af

Lise Dyhr

Årg. 90, nr. 1 (2012)


Præsteforeningens blad

Årg. 102, nr. 13 (2012)

af

af

Henning Nabe-Nielsen

Årg. 102, nr. 13 (2012)



Informationer og udgaver