Bøger / faglitteratur / bibliografier

Hvad gør vi med børnelitteraturen?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Behandling af børnelitteraturens rolle i de forskellige kontekster, den optræder i, herunder leg, dannelse, undervisning, pædagogik, lystlæsning, formidling og litterær produktion.

Indhold

  • Pludselig er man en del af en strøm : interview med Flemming Mouritsen / Karin Esmann Knudsen

  • Fortæl en historie om dengang du var barn : erindringer for børn / Karin Esmann Knudsen

  • Hvad gør børn med børnelitteratur? / Herdis Toft

  • Freaky! : intensitet som kvalitetskriterium / Maja Lucas

  • Hvad er børnelitteratur - også? : elementer af oplysningens børnelitteratur i det sene 1700-tal og i dag / Nina Christensen

  • Fagbøger - en usynlig del af børnelitteraturen? / Anna Karlskov Skyggebjerg

  • Fantasy, fysik og fanfiktion : omkring Pullmans trilogi Det gyldne kompas / Anne Petersen

  • Mordet på børnebiblioteket? : eller nye brikker til stimulering af børns lyst til læsning og litteratur? / Anna Enemark

  • Krummelureture, kalilaffer og blå luft : et sprogligt univers i pædagoguddannelsen / Henriette Vognsgaard

  • Billedbogen i undervisningen / Lene Illum

Se alle (12)

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2012

af

af

Ann Luther Petersen

d. 24. feb. 2012

Titlen spørger til brugen af børnelitteraturen - hvordan og til hvad bruger vi den? Bogens forskellige bidragsydere besvarer hver især spørgsmålet og bogen vil derfor være interessant for studerende, undervisere og formidlere, som ønsker overblik over de forskellige tilgange til børnelitteratur som fænomen. Hvad gør vi med børnelitteraturen? er ikke en konkret håndbog til undervisning i eller formidling af børnelitteratur, men kommer dog også omkring aspekter af disse emner på et mere teoretisk og reflekterende niveau.

Børnelitteraturen befinder sig i et spændende krydsfelt mellem pædagogik, kunst og medier, hvilket afføder divergerende opfattelser af, hvad den egentlig er. Denne bog forsøger at give et overblik over dette felt, hvilket lykkes rigtig godt. Bidragsyderne sætter hver især fokus på bestemte områder, bl.a. litterær kvalitet; moderne faglitteratur for børn; biblioteksformidling af børnelitteratur; selvbiografiske børnebøger; dannelsesperspektivet og giver eksempler på forløb i folkeskolen med børnebogsforfattere som undervisere.

Der findes ikke en lignende bog, der giver samme overblik over emnet. Ønsker man en mere praktisk orienteret bog med konkrete forslag til undervisningsforløb i folkeskolen, kan Børnelitteratur i praksis, 2010 af Ingelise Moos og Karen Vilhelmsen anbefales.

Interessant og relevant bog, der belyser børnelitteraturen fra mange forskellige vinkler og understreger vigtigheden af at skabe læseglæde hos børn.


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2012

af

af

Sara Nørholm

d. 14. juni 2012


Standart

Årg. 26, nr. 2 (2012)

af

af

Sara Ejersbo Frederiksen

Årg. 26, nr. 2 (2012)



Informationer og udgaver