Bøger / faglitteratur

Hvad er naturvidenskab

Del af Hvad er

Beskrivelse


En grundlæggende indføring i naturvidenskabens forskellige forskningsområder og deres historie.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Birgit Hald

2008

Bogen er en grundlæggende indføring i naturvidenskabens forskellige forskningsområder og deres historie. Læsere på gymnasieniveau og derover kan uden specielt kendskab til de naturvidenskabelige fag få appetit på yderligere fordybelse.

Helge Kragh er professor i videnskabshistorie ved Aarhus Universitet, og han formidler stoffet i et godt sprog med en del fagudtryk. Han kommer med mange interessante betragtninger, og de gode eksempler letter forståelsen og gør at begreberne ikke virker så abstrakte. Forfatteren sætter perspektiv på udviklingen inden for fysik, kemi, geologi, astronomi, biologi samt diverse blandingsformer og nye områder som fx atmosfærekemi. Han fremhæver nogle markante videnskabelige milepæle som fx opdagelsen af DNA's opbygning og udviklingen af p-pillen. Efter hvert kapitel er der forslag til yderligere læsning, og bagest er der litteraturliste og register. Som de tidligere bind i serien er det er en nobel, lille bog der signalerer seriøsitet og ikke gør meget væsen af sig udstyrsmæssigt.

Bogen kan bedst sammenlignes med Helge Kraghs Videnskabens væsen : en søgen efter sand erkendelse (2. oplag 2003) der dog ikke er så alment tilgængelig.

Det er en interessant indføring i naturvidenskabens verden med gode eksempler.


Weekendavisen

d. 30. apr. 2008

af

af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 30. apr. 2008


Aktuel naturvidenskab

2008, nr. 4

af

af

Mikkel Willum Johansen

2008, nr. 4


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 13 (2008)

af

af

Børge Riis Larsen

Årg. 91, nr. 13 (2008)