Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hvad er kærlighed?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

80 sider

Udgivet

2017

Ophav

Alain Badiou(forfatter, (hovedansvarlig))

Line Hasle(oversætter)

Lilian Munk Rösing(forfatter)

Beskrivelse


Badious centrale tekst følges op af bidrag der uddyber hans tekst og redegør for dens placering i filosoffens øvrige forfatterskab


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Christina Andersen

d. 1. nov. 2017

Bogen indeholder filosoffen Alain Badious tekst "Hvad er kærlighed". Efterfølgende uddybes denne af bl.a. Lillian Munk Rösing. For den filosofisk interesserede.

Badious tekst om kærlighed fylder cirka 1/3 af bogen. Han undersøger forholdet mellem kærlighed, begær, køn og filosofi. Han taler for, at kærlighed er en etablering af en "tohed"; i kærlighed bliver vi et med en anden uden at miste os selv. Kærlighed er altså en udvidelse af selvet. Ikke hverken en fortsættelse, ophævelse eller tilsidesættelse. Herefter følger fire tekster, der diskuterer Badious tekst og sætter den i relation til Badiou og hans forfatterskab. Disse er skrevet af Line Halse, Lillian Munk Rösing, Kirsten Hyldgaard, Ejvind Hansen og Anne Marie Pahuus.

Dette er filosofi på højt niveau og kræver en læser, der i forvejen er bekendt med filosofiske tekster. Bogens greb hvor den primære tekst suppleres af uddybende, diskuterende indlæg, giver læseren mulighed for at få en god forståelse af Badiou. Der er ingen præsentation af de enkelte forfattere, så man ved som læser ikke hvilken baggrund de har for at diskutere Badiou.

Vil man gerne vide mere, kan man læse Lovprisning af kærligheden, som er en nedskrevet samtale, hvor Badious forholder sig til kærlighedens væsen.Informationer og udgaver

2017

Bog

Alain Badiou

Philosophia, 1. udgave

2017

E-bog

Alain Badiou

Philosophia