Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Hvad er et dispositiv? - og to andre essays


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

79 sider

Udgivet

2010

Ophav

Giorgio Agamben(forfatter)

Lars Östman(efterord, oversætter)

Pia Schwarz Lausten(oversætter)
Genre og formessays
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Tre forelæsninger i teoretisk filosofi af den italienske filosof Giorgio Agamben (f. 1942), der præsenterer centrale og aktuelle temaer i hans forfatterskab. I efterskrift sættes Agambens teorier i relation til andre filosoffer


Indhold

  • Hvad er det dispositiv?

  • Hvad er det samtidige?

  • Vennen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 12. maj. 2010

Essaysamling med et filosofisk indhold på et højt teoretisk niveau målrettet akademikere og studerende på universiteter og andre højere læreanstalter.

Giorgio Agamben på 65 år er italiensk filosof og har udgivet en lang række værker. Bogen rummer tre kortere tekster af Agamben, som for første gang udkommer i dansk oversættelse. Her præsenteres centrale og aktuelle temaer i hans forfatterskab, og teksterne er forelæsninger indenfor teoretisk filosofi afholdt på universiteter i Italien indenfor de senere år. I teksterne med titlerne Hvad er et dispositiv?, Hvad er det samtidige? og Vennen udbreder han teoretisk disse forskellige begreber. Han redegør detaljeret for temaer som biopolitik og den politiske udvikling i samfundslivet og relaterer til forholdet mellem magt, regering og liv. Lars Östman er oversætter og redaktør og i efterskriften, som er et længere afsnit, udfolder han Agambens teorier i relation til andre filosoffer som Foucault og Heidegger. Samlingen slutter med en bibliografi. Bogen er udgivet i tilknytning til hans bog Undtagelsestilstand, der udkom på dansk i 2009.

Teksterne kan læses som aktualiserede opdateringer af Foucaults sonderinger i forholdet mellem regering, magt og liv. Agamben udvikler herfra også nye teorier om forudsætningerne for samfundslivet i det 21. århundrede.

En essaysamling på et højt akademisk niveau indenfor politisk filosofi med mange referencer til andre filosofiske teoretikere.Informationer og udgaver

2010

Bog

Giorgio Agamben

Slagmark, 1. udgave

2017

E-bog

Giorgio Agamben

Nota