Gå til indholdHvad er en flygtning?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

337 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Debatbog der gennemgår flygtningebegrebets historie, jura, politik og etik med hovedvægt på de seneste års flygtningekrise


Anmeldelser (2)


3. okt. 2017

Det ikoniske pressefoto fra 2015 af en dansk politibetjent og en lille syrisk pige siddende på en motorvej, pryder forsiden af dette mix af fakta og debat om, hvad en flygtning er. For alle, der følger flygtningedebatten.

Debat- og faktabog med definitioner på hvad en flygtning er, og med perspektiver på flygtningesituationen. Den australske forfatter skriver i sit danske forord bl.a. "For danske i det 21. århundrede ville det ikke kræve noget kvantespring at lade sig inspirere af Niels Bohr og de andre danske bådflygtninge i 1943, og af det mod, som blev udvist af danskere, som beskyttede dem og hjalp dem i sikkerhed." Bogen er i 8 afsnit med overskrifter som ""Definition af flygtninge", "Stater og flygtninge" og "Årsager til flygtningekriser i en globaliseret verden". Sidste afsnit har overskriften: "Da Adam gravede og Eva spandt. Refleksioner over at lukke og åbne grænser". Her skriver forfatteren bl.a. om "De moralske omkostninger ved at lukke af for flygtninge" og om det han kalder "Indfødsretslotteriet". Anders Kamm, Generalsekretær for Dansk Flygtninghjælp skriver i sit forord, at bogen er en "saglig redegørelse og et stærkt personligt indlæg i debatten." William Maley er professor i diplomati ved Australian National University.

Velargumenterende og seriøs debatbog, som er et solidt indspark til flygtningedebatten.

Andre bøger er fx Flugten til Europa


Åbn grænserne


og Åbn grænserneAndre bøger er fx Flugten til Europa og Andre bøger er fx Flugten til Europa og Åbn grænserne.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Den smalle bog [online]

Af

Egil Hvid-Olsen

2018-05-16


Informationer og udgaver

Bog

2017