Gå til indholdHvad er afstand uden gengivelse af din hvisken : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, arabisk

Længde

65 sider

Udgivet

2020

genre/form

digteOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Ekspressive digte om bl.a. at være flygtning og føle rodløshed, hvor man kan spejle sig i en anden kulturbaggrund end den danske. For læsere af fremmedartede digte fra andre kulturer og herboende kurdiske/arabiske læsere


Anmeldelser (2)


22. okt. 2020

Ekspressive digte om bl.a. at være flygtning og føle rodløshed, hvor man kan spejle sig i en anden kulturbaggrund end den danske. For læsere af fremmedartede digte fra andre kulturer og herboende kurdiske/arabiske læsere.

Kurdiske digte, både på dansk og kurdisk/arabisk, af Alan Pary. Ekspressive symbolske digte i knækprosa stil, skrevet med kurdisk baggrund og det at være politisk flygtning i Danmark. Læseren møder tekster, hvor forfatteren står midt imellem sin hjemstavn i Kurdistan og det at være flygtning, som i digtet "Min historie er fyldt med afrejser og eksil/der som stearinlys våger over verden/øde og ensom som et enkelt digt". Andre temaer i digtsamlingen er den universelle kærlighed og mod til at foretage eksistentielle valg i livet. Forfatter og herboende irakisk kurder Alan Pary debuterer på dansk med denne digtsamling. Han har bl.a. oversat H.C. Andersen og Søren Kierkegaard til det kurdiske sprog.

Spændende eksotisk digtsamling med kurdiske rødder, hvor man også får en fin indsigt i, hvad det vil sige at være flygtning og føle rodløshed.

Andre nyere kurdiske relaterede digtsamlinger på dansk er Rejse mod håbet


Vilde sandheder


og Vilde sandhederAndre nyere kurdiske relaterede digtsamlinger på dansk er Rejse mod håbet og Andre nyere kurdiske relaterede digtsamlinger på dansk er Rejse mod håbet og Vilde sandheder.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Den smalle bog [online]

Af

Thorvald Berthelsen (f. 1948)

2020-11-15


Informationer og udgaver

Bog

2020