Bøger / faglitteratur

Hvad døden har lært mig om livet : 21 personlige fortællinger


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


21 markante og tænksomme danskere deler ud af deres personlige og professionelle erfaringer med at have døden tæt inde på livet.

Indhold

At få sagt ordentligt farvel (Gurli Marie Kløvedal: Min far har lært mig at flette døden ind i livet. Merete Pryds Helle: Jeg har lært at acceptere, at jeg gjorde mit bedste over for min søster. Lisa Seest Nielsen: Det er vigtigt at planlægge den sidste tid). At give plads til både sorg og glæde (Frederik Lindhardt: Afhængighed af andre er et grundvilkår. Charlotte Rørth: Jeg har lært at leve med flere følelser på samme tid. Marie Brixtofte: Jeg føler mig mere i live efter min fars død). At række ud efter andre (Karoline Dahrling Hughes: Jeg forsøger at slippe mine bekymringer. Søren Gade: Mine døtre holdt mig i live, da deres mor døde. Mai-Britt Guldin: Ud af dødens skygge er vokset en dyb medfølelse med andre og med mig selv). At acceptere magtesløsheden (Esben Kjær: Jeg har måttet erkende, at jeg ikke er Gud i mit eget liv. Naja Marie Aidt: Jeg har opgivet kontrollen). At finde trøst i troen (Bodil Jørgensen: Min nærdødsoplevelse har fået mig til at slippe angsten. Peter Søes: Døden minder os om, at livet er noget, vi låner). At leve en meningsfuld hverdag (Anders Dræby: Jeg vågnede først op til livet, da jeg forstod dødens alvor. Stine Buje: Jeg har lært at leve mere ærligt. Lars Juhl: Nu begynder og slutter dagen med en taknemmelighedsbøn). At elske mens man kan (Thomas Feveile: Mit arbejde som hospiceleder har skærpet mit blik for, hvad der er vigtigt i livet. Ole Hartling: Sorgen er stor, når der er meget at miste). Memento mori (Michael Hviid Jacobsen: Det er kun, fordi vi skal dø, at livet giver mening. Michael Wagner Molin Brautsch: Livet er lige så skrøbeligt som en sæbeboble. Suresh Rattan: Findes der et rigtigt tidspunkt at dø?).


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 14. juni 2019

Bog med 21 meget forskellige danskeres oplevelser med døden som pårørende, syg eller professionel. For voksne med interesse for døden personligt, sociologisk og/eller professionelt.

Om dødens betydning for menneskelivet fortalt af 21 forskellige personer. Bogen indledes med et forord. Derefter følger otte afsnit, hvor de 21 bidragsydere er fordelt med to til tre personlige beretninger under hvert emne. Emnerne er: "At få sagt ordenligt farvel", "At give plads til både sorg og glæde", "At række ud efter andre", "At acceptere magtesløsheden", "At finde trøst i troen", "At leve en meningsfuld hverdag", "At elske mens man kan" og "Memento mori".

I en letlæst form bringes mange svære emner i forhold til død og sorg i spil. Bogen lader meget forskellige personligheder med mange fagligheder komme til orde, og dermed bliver emnet belyst fra forskellige vinkler på en interessant måde. Man behøver ikke læse bogen fra ende til anden, men kan fint læse udvalgte beretninger.

Denne udgivelse er meget stærk og går i dybden med det at være efterladt efter et dødsfald: Døden - en overlevelsesguideDet sørgende dyr. Sorg og kompliceret sorg nævnes også i bogen. Det behandles mere fyldestgørende i denne udgivelse: Det sørgende dyrDenne udgivelse er meget stærk og går i dybden med det at være efterladt efter et dødsfald: Døden - en overlevelsesguide. Sorg og kompliceret sorg nævnes også i bogen. Det behandles mere fyldestgørende i denne udgivelse: .


Sygeplejersken

Årg. 120, nr. 3 (2020)

af

af

Jette Bagh

Årg. 120, nr. 3 (2020)


Politiken

d. 24. juli 2019

af

af

Svend Brinkmann

d. 24. juli 2019


Kristeligt dagblad

d. 9. aug. 2019

af

af

Gudmund Rask Pedersen

d. 9. aug. 2019