Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvad bjerget skjulte : fantasier om et cykelløb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
162 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
erindringer, biografier

Beskrivelse


Med udgangspunkt i cykelsportens historie beskriver forfatteren menneskets kamp med sig selv i grænselandet for den psykiske og fysiske formåen. Herunder skildrer forfatteren sin egen karriere som hårdtarbejdende cykelrytter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2020

af

af

Henrik H Pedersen

d. 13. maj 2020

Med udgangspunkt i cykelsportens historie beskriver forfatteren menneskets kamp med sig selv i grænselandet for den psykiske og fysiske formåen. Herunder skildrer forfatteren sin egen karriere som hårdtarbejdende cykelrytter. For læsere af cykelsportslitteratur.

I bogens første kapitel, "Bataljen på bjerget", skildrer forfatteren den "nederlags-stemning", som mødte ham på sjællandske Mørkemose Bjerg tilbage i 1967. Det bliver en slags katalysator for bogens personlige fortælling om cykelsportens hårde lidelser. Herigennem møder læseren også berømte helte fra cykelsportens store mytologiske historiebog, som fx Tom Simpson, Hans Preiskeit og Jacques Anquetil, som billeder på stil og opofrelse. Bogen er gennemillustreret med tegninger af filmmager og kunstner Erik Clausen, som selv er ivrig cykelrytter. Forfatter Aage Hoffmann, som har en akademisk baggrund, har bla. skrevet bogen Cykelrytter mellem gud og djævel.

Nærværende bog skiller sig ud fra meget andet cykelsportslitteratur ved at koble den personlige fortælling med et større filosofisk perspektiv, hvilket er ganske spændende. Desuden indeholder bogen mange fine og enkle cykelsports-illustrationer af filmmager Erik Clausen.

Foruden Aage Hoffmanns tidligere bog, kan man til samme målgruppe også anbefale Jørgen Leth eller Anquetil - helt alene af Paul Fournel.