Bøger / faglitteratur

Hva' nu? : dannelse til bæredygtighed i børnehave, folkeskole og ungdomsuddannelse


Beskrivelse


Den globale klimakrise er en af menneskehedens store udfordringer. Ved hjælp af fire forskellige bæredygtige undervisningssteder giver forfatteren inspiration til, hvordan man i den pædagogiske verden kan skabe en praksis, der fremmer dannelsen til bæredygtighed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. jan. 2019

Den globale klimakrise er en af menneskehedens største udfordringer. Via eksempler fra virkeligheden giver denne bog inspiration til, hvordan man i den pædagogiske verden kan skabe en praksis, der fremmer dannelsen til bæredygtighed. For undervisere, pædagogiske studerende og andre med interesse i bæredygtighed.

Mads Strarup fortæller i denne bog om fire forskellige bæredygtige undervisningssteder spændende fra en gårdbørnehave og vuggestue til en friskole, et gymnasium og en højskole. Præsentationerne sker på baggrund af interviews og glimt fra praksis. Afslutningsvis giver Strarup på baggrund heraf et bud på et bæredygtigt dannelsesbegreb.

Det er en både spændende og fængslende bog, hvor læsningen glider let, og de mange eksempler fra institutionernes praksis gør Strarups tanker lette at forholde sig til.

Vil man vide mere, kan man læse videre i andre udgivelser om bæredygtighed og det at være en del af en fælles global virkelighed. Det kan eksempelvis være titlerne Bæredygtig undervisningBæredygtig dannelseVerdensborgeren, Bæredygtig dannelse og VerdensborgerenVil man vide mere, kan man læse videre i andre udgivelser om bæredygtighed og det at være en del af en fælles global virkelighed. Det kan eksempelvis være titlerne Bæredygtig undervisning, og VerdensborgerenVil man vide mere, kan man læse videre i andre udgivelser om bæredygtighed og det at være en del af en fælles global virkelighed. Det kan eksempelvis være titlerne Bæredygtig undervisning, Bæredygtig dannelse og .


Kaskelot

Nr. 225 (2019)

af

af

Mads Nissen (lærer)

Nr. 225 (2019)