Gå til indholdHuset : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

427 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Kirsten, Ole, Niels, Astrid og mange andre er ansat i "Huset", der i 1960'erne er Danmarks førende medievirksomhed. Vi følger arbejdspladsen og livet omkring den op gennem tiden til i dag. Til læsere af begge køn, der holder af historiske og realistiske kollektivromaner


Anmeldelser (8)


7. jan. 2021

Kirsten, Ole, Niels, Astrid og mange andre er ansat i "Huset", der i 1960'erne er Danmarks førende medievirksomhed. Vi følger arbejdspladsen og livet omkring den op gennem tiden til i dag. Til læsere af begge køn, der holder af historiske og realistiske kollektivromaner.

Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET - først som kontordame, siden som magtfuld leder. Hendes kæreste Ole læser psykologi, men bliver også ansat i HUSET. Det samme gør journalisten Niels, lydteknikerne Solvej og Otto og mange andre, og gennem dem og deres arbejde med at lave radio og tv bevæger fortællingen sig op igennem tiden og tegner samtidig et billede af Danmark og af verden på den tid. Forfatteren har tidligere udgivet Om hundrede år


Kirsten er stolt af at arbejde i HUSET - først som kontordame, siden som magtfuld leder. Hendes kæreste Ole læser psykologi, men bliver også ansat i HUSET. Det samme gør journalisten Niels, lydteknikerne Solvej og Otto og mange andre, og gennem dem og deres arbejde med at lave radio og tv bevæger fortællingen sig op igennem tiden og tegner samtidig et billede af Danmark og af verden på den tid. Forfatteren har tidligere udgivet Om hundrede år.

Formmæssigt minder romanen om Om hundrede år


, hvor relativt korte kapitler om de skiftende personer fletter alles historier sammen til et sammenhængende billede af en tid, et sted og en gruppe mennesker, der i dette tilfælde har deres arbejdsplads til fælles. Jessen behersker antydningens kunst, og man gribes af både det troværdige persongalleri og af den genkendelse, der følger med beskrivelsen af tiden med fx kendte tv- og radioprogrammer og aktuelle historiske begivenhederFormmæssigt minder romanen om Om hundrede år, hvor relativt korte kapitler om de skiftende personer fletter alles historier sammen til et sammenhængende billede af en tid, et sted og en gruppe mennesker, der i dette tilfælde har deres arbejdsplads til fælles. Jessen behersker antydningens kunst, og man gribes af både det troværdige persongalleri og af den genkendelse, der følger med beskrivelsen af tiden med fx kendte tv- og radioprogrammer og aktuelle historiske begivenheder.

Hvis man var vild med DR-serien Krøniken. Episode 1 & 2


Legetøj


Frøken Klokken


, vil man også holde af denne roman. Som arbejdspladsroman kan den også sammenlignes med H.C. Branners klassiker Legetøj og Frøken Klokken af Gitte BroengHvis man var vild med DR-serien Krøniken. Episode 1 & 2, vil man også holde af denne roman. Som arbejdspladsroman kan den også sammenlignes med H.C. Branners klassiker og Frøken Klokken af Gitte BroengHvis man var vild med DR-serien Krøniken. Episode 1 & 2, vil man også holde af denne roman. Som arbejdspladsroman kan den også sammenlignes med H.C. Branners klassiker Legetøj og af Gitte BroengHvis man var vild med DR-serien Krøniken. Episode 1 & 2, vil man også holde af denne roman. Som arbejdspladsroman kan den også sammenlignes med H.C. Branners klassiker Legetøj og Frøken Klokken af Gitte Broeng.

Lektørudtalelse

Af

Maria Guldager Rasmussen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2021-03-09

Point of view international [online]

Af

Monica Krog-Meyer

2021-03-10

Berlingske tidende

Af

Marie Louise Wedel Bruun

d. 10. mar. 2021

Politiken

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 10. mar. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 12. mar. 2021

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 14. mar. 2021

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 9. apr. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021

Punktskrift

2021