Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Huset i himlen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

384 sider

Udgivet

2019

Ophav

Amanda Lindhout(forfatter)

Sara Corbett(forfatter)

Stig W. Jørgensen(oversætter)
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Amanda Lindhout (f. 1981) bliver selvlært tv-journalist og rejser til Irak og Somalia. Her bliver hun bortført sammen med sin tidligere kæreste Nigel af en islamistisk gruppe, der forlanger løsesum. De konverterer til islam for at øge overlevelseschancerne. Fangenskabet varer 460 dage og er præget af vold, tvang, misbrug og tortur


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2014

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 13. feb. 2014

Bred målgruppe. Til læsere af gode biografier og spændende bøger. Kan også formidles til læsere af Virkelighedens verden.

Amanda L. fortæller med en medforfatter sin historie. Hun kommer fra en lille by i Canada. Hendes forældre er skilt og dagligdagen hos moderen og den indianske kæreste er præget af jalousi og slagsmål. Amanda søger tilflugt i "National Geographic" og drømmer om at se verden. Som ung får hun job på en cocktailbar og tjener hurtigt mange penge. Hun rejser som backpacker til Sydamerika, Laos, Bangladesh, m.fl. Hun bliver selvlærd tv-journalist og rejser til Irak og til Somalia. Her bliver hun bortført sammen med sin tidligere kæreste Nigel af en islamistisk gruppe, der forlanger løsesum. De konverterer til islam for at øge overlevelseschancerne og har en del kontakt til deres vogtere, der er unge teenagedrenge. Fangenskabet varer 460 dage. Det er hårdt, voldeligt, med tvang, misbrug og tortur. Bogen beskriver stærkt mod, vilje, klogskab og modstandskraft. Den er velskrevet og beskrivende og uden udpenslende detaljer af grusomhederne.

Ingrid Betancourt: Selv stilhed hører op og Mariane Pearl : Et stort hjerte er lignende biografier om fangenskab i Colombia og likvidering i Pakistan. Første del af Huset i himlen minder noget om Glasslottet Af Jeannette Walls.

Fantastisk velskrevet og medrivende biografi om et stærkt menneske, om menneskeindsigt og selvopholdelsesdrift. Den er svær at lægge fra sig. Gid den får mange læsere!.


litteratursiden.dk

d. 24. mar. 2014

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 24. mar. 2014

Ufatteligt at man kan fortælle så forfærdelig og grum en historie på så smuk en måde. Amanda Lindhout blev taget til fange og holdt som gidsel i 15 måneder. Hendes historie giver dig alt lige fra barn...


Politiken

d. 18. maj. 2014

af

af

Helle Hellmann

d. 18. maj. 2014


Kristeligt dagblad

d. 2. apr. 2014

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 2. apr. 2014


Weekendavisen

d. 4. apr. 2014

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 4. apr. 2014Informationer og udgaver

2019

Bog

Amanda Lindhout

Gad, 3. udgave

2015

Bog

Amanda Lindhout

Gad, 2. udgave

2014

Bog

Amanda Lindhout

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2014

Bog

Amanda Lindhout

Gad, 1. udgave

-

Bog

Gad

2014

Ebog

Amanda Lindhout

Gad, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Katrine Aastrøm Christensen

Gad