Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Hungersnød : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

141 sider

Udgivet

2016

Ophav
Genre og formroman
Originaludgave

2012


Beskrivelse


Finlands hungersnød i 1867. En mor og hendes to børn begiver sig ud på deres livs koldeste vandring i søgen efter føde og et bedre liv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Iben Jakobsen

d. 15. feb. 2016

Barsk og dyster bog om en periode i Finlands historie, der med hungersnød, fattigdom og kulde tog livet af en stor del af befolkningen. For læsere af den lidt smallere litteratur.

1867 - Finland. Den værste hungersnød har ramt landet efter to år med dårlig høst og fejlslagne økonomiske investeringer. Horder af sultne fattige forlader deres hjem for at gå mod Helsinki og St. Petersborg. Vi følger en lille familie, der på deres vandring behandles som tyve og horer og sjældent tilbydes andet end en tynd kop vælling, og møder også to bedrestillede brødre, Erik og Teo, som holder sig filosoferende til spørgsmålet om hvorvidt den tragedie, der udspiller sig rundt om dem, virkelig er Guds ønske. Forfatterens debutroman - har vundet 4 litterære priser i Finland.

"Hungersnød" er en utrolig dyster historie, der skildrer en frygtelig periode i Finlands historie, hvor op mod 20% af befolkningen døde af sult. Historien er interessant, men skrivestilen kræver, man holder tungen lige i munden: Virkelighed, drømme og hallucinationer flyder sammen til ét, og man skal ofte læse mellem linjerne for at opfange det usagte men vigtige. Det er en kort men barsk bog med en troværdig skildring af personernes vandring mod et bedre liv - i de flestes tilfælde forgæves.

Lignende barske bøger om hungersnød og overlevelse kunne være Min vej ud af NordkoreaUkuelig


og UkueligLignende barske bøger om hungersnød og overlevelse kunne være Min vej ud af Nordkorea og .


Berlingske tidende

d. 11. mar. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 11. mar. 2016


Weekendavisen

d. 1. apr. 2016

af

af

Arne Hardis

d. 1. apr. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Aki Ollikainen (f. 1973)

Turbine, 1. udgave