Bøger / faglitteratur

Hundeparlør : Politikens hundsk-dansk ordbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
127 sider: ill. i farver
Udgivet
2007

Beskrivelse


Ved hjælp af fotografier af hunde i forskellige situationer og sindsstemninger gives forklaringer på hundes kropssprog, mimik og adfærd.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Kan bruges bredt af alle hundeejere, både af store og små hunde, og med lidt eller meget erfaring i hundeopdragelse.

Visuel anderledes ordbog, der oversætter fra "hundsk" til dansk. Ordbogen introducerer først en "Hund-ABC", hvor man i tekst og ikke mindst fotos kan lære "hundsk". Her lærer den interesserede læser, hvordan hunden kommunikerer med ørerne, øjnene, ansigtet, halen, ryggen og benene, munden, tænderne og med sin stemme. Slår man fx op på halens kommunikation kan man lære, at hundetype har naturlig indflydelse på, hvor let det er at forstå, hvad halen fortæller, fx har mynder en racebestemt haleføring mellem benene som for andre racer udtrykker frygtsomhed. Bogens 2. del udvider beskrivelsen af hundens kommunikation til en hundeparlør, hvor man kan lære, hvordan hunde kommunikerer hund til hund. Der er fx forskellige kommunikative positurer og forskellig adfærd som underdanig, glad og aggressiv. Aggressivitet kan nemt forveksles med selvsikkerhed, og grænsen er hårfin. Til sidst kan man teste sine evner i hundsk, litteraturliste og mindre linksamling. Bogen er bearbejdet til dansk af Christina Ingerslev, der er professionel hundetræner, har skrevet bøger om hundeopdragelse og er kendt fra flere tv-programmer.

Der findes mange bøger om hundeopdragelse og hundekommunikation, også egentlige lærebøger, men denne er den eneste egentlige ordbog i hundsk på dansk, og den er let tilgængelig og praktisk.

Praktisk anvendelig ordbog i "hundsk".


Politiken

d. 25. sep. 2007

af

af

Bjarne Schilling

d. 25. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 10. nov. 2007

af

af

Marchen Jersild

d. 10. nov. 2007