Bøger / faglitteratur

Hundelytteren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
214 sider, tavler
Udgivet
2002
Ophav

Beskrivelse


Jan Fennell har igennem en menneskealder observeret sine hundes adfærd og deres naturlige flokmentalitet og indbyrdes styrkeforhold.

Indhold

Det tabte sprog ; Et liv med hunde ; Lytte og lære ; At tage ledelsen ; Den første prøve ; Amichien bonding : at etablere førerskab for flokken ; Adskilte liv : behandling af adskillelsesangst ; Ondskabsfuld og humørsyg : behandling af nervøs aggression ; Fredsstiftelse : hunde, som bider ; Bodyguardene : overbeskyttende hunde ; Op-og-ned-legen : hunde, som springer op ; Mangelfuld kontrol, når hunden kaldes tilbage : hunde, som løber grassat uden snor ; Hund mod hund : at lægge en dæmper på konfrontationer mellem hunde ; Beretninger om det uventede : frygt for lyde ; Nye hunde, gamle trick : at præsentere hvalpe for hjemmet ; Slubberten : behandling af problemhvalpe ; Huset på Puhhjørnet : at tilgrise hjemmet ; Ledige stillinger : problemerne med udvidede flokke ; At bide den hånd, der fodrer én : spiseproblemer ; Hunden vil ikke rejse : behandling af bilkaos ; Potetyggere og halejægere : nervevrag og hvordan man redder dem ; Yoyoeffekten : overvindelse af problemer med internatshunde ; Legetøj, ikke trofæer : legens magt ; "Hvordan har du gjort det?"


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2002

af

af

Keld Lau Larsen

d. 1. mar. 2002

Da jeg først så bogen tænkte jeg på Monty Roberts som har skrevet bøgerne Mander der lytter til heste, 1997 og Shy Boy, 1999. Han har udviklet en særlig følsom og indlevet metode til at træne heste. Det er da også ham der har inspireret forfatteren, der så har overført principperne til hunde. Metoden bygger på intensiv iagttagelse af hundenes naturlige adfærd og herudfra opdrage dem til det, man vil opnå. Det er en spændende og anderledes hundebog, som består af personlige beretninger om hvad hun gjorde med sine hunde. Beretningerne er meget detaljerede med skarpe iagttagelser som så førte til erkendelse og dernæst til handling. Det hele er fortalt i et følelsesladet, men letlæst sprog. Bogen er forsynet med enkelte sort/hvide fotos af vekslende kvalitet. Til slut et udmærket stikordsregister. Der er kommet mange bøger om hundeopdragelse de senere år. Nogle koncentrerer sig også om hundens nedarvede instinkter og adfærd, men ingen ligner denne nye bog.


Berlingske tidende

d. 27. feb. 2002

af

af

Jens Rebensdorff

d. 27. feb. 2002