Bøger / skønlitteratur / roman

Hun skal dø : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
240 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Krimi. Forklaringen på nogle makabre drab i København og Oslo skal søges i fortiden, hvor en lille dreng oplevede svigt og overgreb. Had har gennemsyret hans liv, og han arbejder nu på den fuldkomne hævn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Helle Winther Olsen

d. 2. okt. 2015

Man gjorde en lille norsk gut fortræd i 1950'erne - i en grad så hele hans voksne liv bliver styret af djævelsk had og vrede. Ved at iscenesætte nogle grumme drab nærmer han sig den fuldkomne hævn. For krimilæsere med stor appetit på genren.

Historien strækker sig fra 1950'erne til nutiden med begyndelse og slutning i Norge. Hovedpersonen er en dreng der oplever svigt og overgreb i barndommen; med tiden oplever han momentane, forrående tranchetilstande, hvor det onde tager over og driver ham til hadefulde gerninger. Bl.a. en grum voldtægt af en kvinde hvis lille datter er til stede. Mange år senere tilrettelægger han nogle drab, der alene skal få den lille pige Lill, der nu er ansat ved politiet, til at følge ham mod den altomsluttende hævn. Opklaringsarbejdet ligger hos kontoret for særlige forbrydelser i København der har tre ansatte - heriblandt Lill. En flirt mellem hende og Chefen er lige ved at skygge for opklaringen, men så bliver hun på ubehagelig vis en del af efterforskningen.

Hævnmotivet er godt, men Sammenkædningen af det psykologiske spor og krimiplottet føles desværre for kunstigt gennemført. Trancheanfaldene beskrives som lysende orme der tager kommandoen over sind og krop - et lidt kluntet billede, og læsningen er udfordret af at personerne har svært ved at tone overbevisende frem.

Det mørke og dystre kendes fra fx Lotte Hammer og Lars Kepler, men det er ikke udfoldet i samme grad her.