Gå til indholdBøger / faglitteratur

Humaniora : videnskab eller varm luft


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

496 sider

Udgivet

2015

Ophav

Kåre Fog(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Akademisk debatbog som kritiserer den måde hvorpå universiteterne og den akademiske verden forsker og underviser inden for de sociale og humanistiske videnskaber


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. sep. 2016

Biolog og naturvidenskabsmand opfordrer til debat. Han spørger provokerende og kontroversielt om "humaniora er videnskab eller varm luft". For dem, som interesserer sig for videnskab og forskning, og for debatten om "hårde og bløde" videnskabelige fagområder.

Debatbog som kritiserer den måde, hvorpå universiteterne og den akademiske verden forsker og underviser indenfor de sociale og humane videnskaber. Bogen er på 27 kapitler og har overskrifter som "Objekt- og subjektorientering", "Selvet", "Relativisme", "Diskursanalyse", "Humanisme og vulgærhumanisme", "Antropologi", "Mistænkeliggørelse af naturvidenskaberne", "Feministers kritik af naturvidenskab", "Postmodernisme", "Hvor er evidensen", "Seksualadfærd som social konstruktion", "Feministisk talbehandling" og "Sandheden om H.C. Andersen". Forfatteren beskriver bl.a. hvordan Bjørn Lomborgs tanker modtages forskelligt af naturvidenskaben og af humanistiske videnskaber og flere af bogens kapitler handler om kønsforskning. Kåre Fog, f. 1949, er biolog og har bl.a. skrevet To køn - tre sandheder.

Provokerende debatindlæg, hvor forfatteren også bruger erfaringer fra sit personlige liv i sin argumentation. Det er en fordel, hvis man er vant til at læse akademisk litteratur.

En anden bog om naturvidenskab og humaniora er Hvad er humanioraaf Finn Collin.


Ingeniøren

2015, nr. 40

af

af

Jens Ramskov

2015, nr. 40Informationer og udgaver

2015

Bog

Kåre Fog

Mysis