Gå til indholdHr. Isakowitz' skat


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

233 sider: ill.

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2014


Anmeldelser (6)


6. jan. 2015

På samme tid sjov, underfundig, smuk og grum bog, hvor en rejse til Polen i nutiden bliver til fortællingen om holocaust og jødeforfølgelse. Blander elegant selvbiografien med slægtsforskning, historie og humor og vil ramme en stor og bred målgruppe, da den også "bare" er en god og menneskelig fortælling.

Forfatteren Danny Wattin (der er identisk med virkelighedens forfatter og journalist Danny Wattin) tager på en rejse til Polen sammen med sin søn og sin far. Formålet med rejsen er at finde frem til oldefaderens Hermann Isakakowitz' skat i Polen. Rejsen i nutidens suppleres med historier for fortiden, hvor vi både får et indblik i Wattin familiens historie samt et overordnet billede af holocaust.

Wattin formår den svære kunst at blande humor med alvor. Det ene øjeblik griner man af en tåbelig diskussion mellem Danny og faderen i bilen om, hvorvidt man skal bruge GPS eller ej, og det andet øjeblik sidder man grædefærdig efter en sætning som denne: "Det begyndte med, at jødernes private ejendom systematisk blev konfiskeret, og sluttede med, at deres guldplomber blev smeltet om, deres hår blev til sokker, og deres kroppe til gødning.".

I Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt


Analfabeten der kunne regne


The last days


og Analfabeten der kunne regne blandes også humor og alvor sammen til gode fortællinger og ellers kunne man se dokumentarfilmen The last daysI Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og blandes også humor og alvor sammen til gode fortællinger og ellers kunne man se dokumentarfilmen The last daysI Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Analfabeten der kunne regne blandes også humor og alvor sammen til gode fortællinger og ellers kunne man se dokumentarfilmen I Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Analfabeten der kunne regne blandes også humor og alvor sammen til gode fortællinger og ellers kunne man se dokumentarfilmen The last days.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2015-03-23

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 21. feb. 2015

Politiken

Af

Hans Hertel

d. 25. jan. 2015

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 30. jan. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Liselotte Wiemer

d. 17. apr. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Bog stor skrift

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2014