Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Hovedbrud : hjerneskade fra tre perspektiver


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

159 sider

Udgivet

2018

Ophav

Chalotte Glintborg(forfatter)

Elsebeth Fønsbo(forfatter)

Simon Fønsbo(forfatter)
Genre og formerindringer, sygehistorier, dagbøger

Beskrivelse


I 2012 får Simon Fønsbo en omfattende hjerneskade efter en skiulykke. Gennem dagbogsoptegnelser fortæller Simon og ægtefællen Elsebeth om tanker og følelser i de første fem år efter ulykken. Forsker Chalotte Glintborg supplerer sideløbende om krise, sorg og de nye livsvilkår


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 13. apr. 2018

Personlig beretning om tiden efter en senhjerneskade, fortalt af personen selv og hans hustru, med kommentarer fra en fagperson. Til læsere, som har hjerneskade inde på livet, samt til dem, der arbejder med hjerneskadede.

I 2012 får Simon Fønsbo en omfattende hjerneskade, og efter hospitalet overføres han til genoptræning på et neuro-center, hvor han føler sig dårligt behandlet. Samtidig har parret et barn med leukæmi. Simon og hans hustru Elisabeth Fønsbo fortæller på skift om deres tanker og følelser i de første 5 år, indtil han kommer i virksomhedsrevalidering, og de giver hver deres bud til rehabiliteringsprofessionelle. Charlotte Glintborg, forsker i hjerneskaderehabilitering, fokuserer undervejs i bogen på temaer i forhold til familiens håndtering af krisen og sorgen.

Beretningerne viser med stor tydelighed, at den for begge stressende og sorgfyldte situation efter hjerneskaden opleves meget forskelligt af Simon og Elisabeth Fønsbo. Charlotte Glintborgs kommentarer er især en hjælp til de professionelle til at forstå den hjerneskadedes situation.

I Kære HenningHvis bare jeg ku' fortælle


fortæller Britta Helbek om at være pårørende til sin mand med senhjerneskade, iblandet udtalelser fra fagpersoner. Vibeke Sporon-Fiedler fortæller i Hvis bare jeg ku' fortælle om sit lange sygdomsforløb efter en blodprop i hjernen, og om hvordan hendes sygdom takles af velfærdssystemetI Kære Henning fortæller Britta Helbek om at være pårørende til sin mand med senhjerneskade, iblandet udtalelser fra fagpersoner. Vibeke Sporon-Fiedler fortæller i om sit lange sygdomsforløb efter en blodprop i hjernen, og om hvordan hendes sygdom takles af velfærdssystemet.Informationer og udgaver

2018

Bog

Chalotte Glintborg

Frydenlund, 1. udgave

2022

E-bog

Chalotte Glintborg

Nota

2018

E-bog

Chalotte Glintborg

Frydenlund, 1. epub-udgave