Gå til indholdHotellet på hjørnet af bitter og sød


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

365 sider

Udgivet

2019

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Den kinesisk-amerikanske dreng Henry mister kontakten til sin allerbedste veninde Keiku, da hun som andre japanere i USA bliver tvangsinterneret i 1942. Fyrre år senere finder han nogle effekter fra fortiden og vender i erindringen tilbage til dengang i Seattle


Anmeldelser (3)


5. apr. 2011

Sentimental og rørende kærlighedsfortælling, der har baggrund i et af de dystre kapitler i nyere amerikansk historie: nemlig interneringen af de mange japansk-amerikanere under 2. verdenskrig. En øjenåbner for både yngre og ældre læsere.

I Seattle bliver alle japanske familier - i lighed med andre steder på den amerikanske vestkyst - i 1942 interneret i store lejre, da racehadet blusser op efter Pearl Harbor. Derfor bliver den 12-årige kinesiske dreng Henry brutalt skilt fra sin jævnaldrende japanske veninde Keiko. De to børn har fundet sammen på deres skole som de eneste ikke-hvide elever, og langsomt spirer venskab til kærlighed mellem dem. Selv om Henry besøger hende flere gang i lejren, sørger Henrys strenge, anti-japanske far for at cutte kommunikationen mellem børnene. Mange år senere, i 1986, da Henry netop har mistet sin kone, dukker der en række efterladte ting op fra de japanske familier, der måtte flygte dengang. Henry giver sig til at lede - både i sin erindring og blandt de mange effekter, og således får vi historien om kærlighed og svigt, om fædre og sønner - skiftevis i nutid og flashbacks og med en sidehistorie om en berømt jazzmusiker, der dedikerede et nummer til de to børn.

Danielle Steel har beskrevet samme tema i Familiens ære.

Velskrevet, indtrængende fortælling om et umuligt venskabs- og kærlighedsforhold mellem to ensomme børn, der bliver ofre for den usympatiske, ikke særligt ofte beskrevne tvangsinternering af japansk-amerikanerne under krigen.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Berlingske tidende

Af

Else Cornelius

d. 19. aug. 2011

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 18. jun. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2011

Bog

2011

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Ebog

2019

Ebog

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014