Bøger / faglitteratur

Horoskopets aspekter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
213 sider
Udgivet
2013
Ophav

Beskrivelse


Interview med Claus Houlberg .


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. okt. 2013

For den astrologiinteresserede læser såvel på begynderstadiet som den mere erfarne. Bogen indgår som obligatorisk læsestof på Astrologisk Akademi i København.

Claus Houlberg er en af de store danske astrologer, som har skrevet flere astrologiske værker Horoskopets 12 tegn og Horoskopets mønstre begge 2. udgaver begge 2011 og flere andre titler. Nærværende er også 2. udgave, hvor 1. udgave kom i 2001. Horoskopets aspekter er planeternes indbyrdes relationer, som vil være forskellige i ethvert horoskop alt efter, hvordan de placerede sig i zodiaken på fødselstidspunktet set fra fødselsstedet på planeten Jorden. Aspekterne hedder konjunktion, trigon, kvadrat, opposition og sekstil. Bogens tekst baserer sig omtrent ordret på 5 radioudsendelser fra 1988. Dialogen former sig mellem Claus Houlberg og intervieweren Mikael Meyer. Houlberg går også ind i aspekternes esoteriske dimension. Det er meget levende formidlet, især hvis man godt kan lide den mundtligt prægede fremstilling.

Bogen har skiftet udseende i forhold til 1. udgave, men indholdsmæssigt er der ikke sket ændringer. Horoskopets aspekter er også forklaret i fx Astrologiens univers, 2005, men ikke nær så dybtgående og vidt forgrenet som her.

Formidlingen af horoskopets aspekter er et flot stykke arbejde, som her 25 år senere stadig er anvendeligt for den interesserede læser, astrologen under uddannelse samt den mere erfarne astrolog.