Gå til indholdHoratius : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

317 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Hans Voltemand er sendt til Wittenberg i Tyskland for at studere teologi. Her møder han Prinsen af Danmark, der kalder ham Horatius, og der opstår et nært venskab. Dramaet fra Shakespeares skuespil "Hamlet" er omdrejningspunktet i den levende fortalte roman om Horatius' liv i 1600-tallets Danmark. Til læsere af historiske romaner eller læsere med interesse for Shakespeares værker


Anmeldelser (9)


5. nov. 2021

Hans Voltemand er sendt til Wittenberg i Tyskland for at studere teologi. Her møder han Prinsen af Danmark, der kalder ham Horatius, og der opstår et nært venskab. Dramaet fra Shakespeares skuespil "Hamlet" er omdrejningspunktet i den levende fortalte roman om Horatius' liv i 1600-tallets Danmark. Til læsere af historiske romaner eller læsere med interesse for Shakespeares værker.

Da den danske konge dør, haster Prinsen af Danmark til Kronborg, og Horatius følger efter for at støtte Prinsen. Måske døde kongen ikke en naturlig død, og Prinsen - støttet af Horatius - forsøger at få sandheden frem. Niels Brunse er oversætter og har oversat alle Shakespeares skuespil, herunder "Hamlet" i Samlede skuespil i ny oversættelse : De lystige koner i Windsor : Julius Cæsar : Som man behager : Hamlet : Troilus og Cressida : Helligtrekongersaften. Han har også tidligere skrevet romaner, senest Havmanden : romanSamlede skuespil i ny oversættelse. Bind 4 : De lystige koner i Windsor. Julius Cæsar. Som man behager. Hamlet. Troilus og Cressida


Havmanden


Da den danske konge dør, haster Prinsen af Danmark til Kronborg, og Horatius følger efter for at støtte Prinsen. Måske døde kongen ikke en naturlig død, og Prinsen - støttet af Horatius - forsøger at få sandheden frem. Niels Brunse er oversætter og har oversat alle Shakespeares skuespil, herunder "Hamlet" i Samlede skuespil i ny oversættelse : De lystige koner i Windsor : Julius Cæsar : Som man behager : Hamlet : Troilus og Cressida : Helligtrekongersaften. Han har også tidligere skrevet romaner, senest : romanDa den danske konge dør, haster Prinsen af Danmark til Kronborg, og Horatius følger efter for at støtte Prinsen. Måske døde kongen ikke en naturlig død, og Prinsen - støttet af Horatius - forsøger at få sandheden frem. Niels Brunse er oversætter og har oversat alle Shakespeares skuespil, herunder "Hamlet" i Samlede skuespil i ny oversættelse : De lystige koner i Windsor : Julius Cæsar : Som man behager : Hamlet : Troilus og Cressida : Helligtrekongersaften. Han har også tidligere skrevet romaner, senest Havmanden : roman.

En spændende, dramatisk og medrivende fortælling om magtkamp, hævn, kærlighed og venskab fortalt i et flot, levende sprog. Livet hos hoffet og de tjenende folk omkring Kronborg er sanseligt og billedskabende beskrevet.

"Hamlet" er gendigtet i prosaform i Shakespeare fortællinger


Leonora Christine


Drakenberg


. Leonora Christine : roman skildrer lige så levende hoffet i 1600-tallet, mens Drakenberg : roman ligeliges er en underholdende skæbnefortælling med gode beskrivelser af datidens samfund"Hamlet" er gendigtet i prosaform i Shakespeare fortællinger. : roman skildrer lige så levende hoffet i 1600-tallet, mens Drakenberg : roman ligeliges er en underholdende skæbnefortælling med gode beskrivelser af datidens samfund"Hamlet" er gendigtet i prosaform i Shakespeare fortællinger. Leonora Christine : roman skildrer lige så levende hoffet i 1600-tallet, mens : roman ligeliges er en underholdende skæbnefortælling med gode beskrivelser af datidens samfund"Hamlet" er gendigtet i prosaform i Shakespeare fortællinger. Leonora Christine : roman skildrer lige så levende hoffet i 1600-tallet, mens Drakenberg : roman ligeliges er en underholdende skæbnefortælling med gode beskrivelser af datidens samfund.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Kamilla Ane Petersen

2021-12-06

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 28. okt. 2021

Politiken

Af

Alexander Vesterlund

d. 28. nov. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 12. okt. 2021

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 13. nov. 2021

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 15. okt. 2021

Weekendavisen

Af

Michael Bach Henriksen

d. 8. okt. 2021

Standart

Af

Birgit Eriksson

Årg. 36 nr. 2 (2022)


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2022

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021