Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Homo sapienne : oqaluttualiaq (kalaallisut)


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

kalaallisut

Omfang

169 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Niviaq Korneliussen(forfatter)

Jørgen Chemnitz(illustrator)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fem unge grønlændere i Nuuk, fem historier om opbrud, identitet og kærlighed, som er vævet ind i hinanden


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 17. nov. 2014

Fia, Inuk, Arnaq, Ivinnguaq og Sara er 5 unge grønlændere, som prøver sig frem med seksuelle erfaringer, seksuelt ståsted og identitet. Til unge læsere af ny grønlandsk litteratur.

I 2012 vandt Niviaq Korneliussen (f. 1990) sammen med ni andre grønlandske unge en novellekonkurrence om at være ung i Grønland, hvorefter hun skrev denne debutroman om 5 unge i Nuuk, deres relationer og søgen efter identitet og kærlighed. De fem unge er på skift fortælleren i kapitler, som alle har sangtitler fra populærmusikken. Titlen er et ordspil på homo sapiens og homoseksualitet.

Stilen er ung i sit sanselige sprog og i sit skiftevis rå og blufærdige indhold, som veksler mellem dansk og engelsk med sms- og facebook-beskeder. Den giver et hudløst godt indtryk af det at være ung grønlænder, som søger identitet og seksuel orientering i et land i opbrud og forandring. Her er ingen natur-scenerier. Det handler om relationer. Ormslagsfoto er råt, og kun delvist dækkende for indhold.

Juaaka Lyberth (f.1952) skriver sin egen generations historie i debutromanen Godt i vejInuusuttut - nunatsinni nunarsuarmilu


, nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2014. De 10 noveller Korneliussen har bidraget til findes i Inuusuttut - nunatsinni nunarsuarmilu på grønlandsk og danskJuaaka Lyberth (f.1952) skriver sin egen generations historie i debutromanen Godt i vej, nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2014. De 10 noveller Korneliussen har bidraget til findes i på grønlandsk og dansk.


litteratursiden.dk

d. 17. feb. 2015

af

af

Anny Skov Madsen

d. 17. feb. 2015

Det er svært ikke at lade sig bevæge af Niviaq Korneliussens rå men alligevel porøse debutroman om fem unge grønlænderes liv. Det handler om kønsforvirring, identitet og eksistens. Vi er i et ungdomsm...


Weekendavisen

d. 28. nov. 2014

af

af

Klaus Rothstein

d. 28. nov. 2014Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustrator: Jørgen Chemnitz

Milik, Ilusaata aappaa

2014

Bog

Illustrator: Jørgen Chemnitz

Milik, Ilusaa siulleq

2015

Ebog

Illustrator: Jørgen Chemnitz

Milik, Atuagaq qarasaasiarmiup ilusaa siulleq