Gå til indholdHomo Deus : en kort historie om i morgen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

445 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2022

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Forfatteren analyserer vores nuværende kultur, etisk, kulturelt og teknologisk og opstiller et fremtidsscenarie for det 21. århundrede - fra hvordan vi overvinder døden, til hvordan vi skaber kunstig intelligens - og han stiller det fundamentale spørgsmål: Hvor går mennesket hen herfra?


Anmeldelser (3)


14. jul. 2017

Tankevækkende og urovækkende bog om homo sapiens fremtid, hvor vores fortsatte sammensmeltning med teknologien, måske vil opgradere eliten til en slags gudemennesker og gøre resten overflødige. Bogen analyserer samtidig vores nuværende kultur, etisk, kulturelt og teknologisk. Vil tiltale et stort og bredt publikum.

I bestselleren Sapiens


beskrev historikeren Harari menneskets første 75.000 år. I denne fortsættelse stilles spørgsmålet: hvordan vil mennesket som art, udvikle sig i fremtiden? I det store perspektiv har vi fået bugt med sult, epidemier og krig. Vi bliver ældre, flere dør af overvægt end hungersnød, der er flere selvmord end krigsofre, så hvad nu? Hvad er vores nye mål, og hvad sker der når gennembrud i bioteknologi, skaber så enorme skel mellem de allerrigeste og fattigste, at førstnævnte må betegnes som guder?I bestselleren Sapiens beskrev historikeren Harari menneskets første 75.000 år. I denne fortsættelse stilles spørgsmålet: hvordan vil mennesket som art, udvikle sig i fremtiden? I det store perspektiv har vi fået bugt med sult, epidemier og krig. Vi bliver ældre, flere dør af overvægt end hungersnød, der er flere selvmord end krigsofre, så hvad nu? Hvad er vores nye mål, og hvad sker der når gennembrud i bioteknologi, skaber så enorme skel mellem de allerrigeste og fattigste, at førstnævnte må betegnes som guder?.

Harari opstiller et fascinerende og skræmmende scenarie for fremtiden, og får samtidigt stillet nogle vigtige etiske spørgsmål til vores nutidige livsførelse, og de valg vi må træffe. Han gør det pædagogisk og med en velinformeret, til tider dyster, indsigt. Han har et imponerende stort overblik og en overbevisende formidlingsevne. Man sluger bogen i ét hug.

Kurzweils Ånden i maskinen


Det uundgåelige


Efter mennesket


og Kellys Det uundgåelige er mere fokuseret på teknologien og udviklingens positive sider. Birkholms Efter mennesket tager ligesom Harari de etiske udfordringer til indtægtKurzweils Ånden i maskinen og Kellys er mere fokuseret på teknologien og udviklingens positive sider. Birkholms Efter mennesket tager ligesom Harari de etiske udfordringer til indtægtKurzweils Ånden i maskinen og Kellys Det uundgåelige er mere fokuseret på teknologien og udviklingens positive sider. Birkholms tager ligesom Harari de etiske udfordringer til indtægtKurzweils Ånden i maskinen og Kellys Det uundgåelige er mere fokuseret på teknologien og udviklingens positive sider. Birkholms Efter mennesket tager ligesom Harari de etiske udfordringer til indtægt.

Lektørudtalelse

Af

Peter Holm Rasmussen

Filosofiske anmeldelser [online]

Af

Malthe Strandby Nielsen

Årg. 6, nr. 3 (2018)

Politiken

Af

Mikael Rothstein

d. 30. sep. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2018

Bog

2017

Bog

2017

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2017