Gå til indholdHomo conexus : netværksmennesket : historien om den nye forbruger, den nye medarbejder og nye venskaber i en tid under stor forandring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

242 sider: ill.

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Hvordan netværkssamfundet er opstået, og hvad det betyder for markedet, arbejdspladsen og hjemmelivet


Anmeldelser (10)


7. aug. 2009

Interesserer man sig for sociologi, det moderne samfund, kommunikation og trendforskning, er dette en spændende bog om, hvad forfatteren kalder det største kvantespring siden renæssancen. Bogen kan bruges fra ældste gymnasieklasse og opefter. Den er ikke svær at læse, en vis sociologisk baggrundsviden er dog en fordel.

Bogen er skrevet af en trendspotter og medieekspert, som fremlægger sin påstand om at samfundet har ændret sig så radikalt, at vi reelt er indtrådt i en ny tidsalder: netværkssamfundet. Gamle hierarkiske strukturer er afløst af netværk, som hastigt og bredt spreder informationer. Han nævner udviklingen fra internet, tekst-tv og web 2.0-ressourcer, og diskuterer hvordan menneskers kommunikationsmønstre, erhvervslivet og forbruget ændrer sig i takt hermed. Den analytisk/diskuterende tekst kommer langt omkring og inddrager kendte teoretikere. Kildehenvisninger sidst i bogen. Pænt, sigende og måske lidt kedeligt omslag.

Bay er medforfatter på Generation netværk (09/01), en mere medierelateret forløber for denne bog. Han skriver, at han desuden blev tilskyndet af bl.a. en artikel i New scientist. Google-søgning på begrebet "homo conexus" giver henvisninger til en artikel af James Fallon, der beskriver sine web 2.0 oplevelser.

Interessant analytisk beskrivelse af hvordan den voldsomme vækst i informationsstrømmen og -måderne påvirker menneskers hverdag og medfører behov for nytænkning overalt i det moderne netværkssamfund. Fremtiden er her allerede!.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

C3

Af

Flemming Poulfelt

Årg. 56, nr. 7 (2009)

Jyllands-posten

Af

Henrik Ørholst

d. 23. aug. 2009

Politiken

Af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 14. nov. 2009

Weekendavisen

Af

Ole Thyssen

d. 28. aug. 2009

Børsen

Af

Steen Hildebrandt

2009-08-21

Berlingske nyhedsmagasin

Af

Finn Serup Jensen

2009, nr. 29

Børsen

Af

Morten Bay

2009-08-14

Sygeplejersken

Af

Karen Ellen Spannow

Årg. 110, nr. 2 (2010)

Arbejdsmiljø

Af

Niels Erik Karkov

Årg. 25 nr. 10 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Ebog

2009