Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hollow City


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
399 sider: ill.
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman, fantasy, spænding
Målgruppe

For 14-16-årige

Originaludgave
2014

Beskrivelse


Fantasy. Jacob og vennerne er undsluppet øen Cainholm. Desværre er frøken Peregrine fastfrosset i sin fugleskikkelse. Den sælsomme flok beslutter sig for at rejse til London efter hjælp. En farefuld færd gennem tidssløjfer med hollower og gejster i hælene. Får frøken Peregrine hjælp, inden det er for sent?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2016

af

af

Merete Trap

d. 8. apr. 2016

En sælsom fortsættelse på en sælsom historie. Her kommer anden del af den fantastiske serie om Frøken Peregrine og hendes børnehjemsbørn. For fantasylæsere fra ca. 14 år og voksne.

Jacob og hans sælsomme venner er undsluppet øen Cainholm. Desværre er deres forstanderinde frøken Peregrine, som er en ymbryn, fanget i sin fuglekrop. Derfor beslutter vennerne sig for, at de må rejse til London for at få hjælp. Dette viser sig at blive en farefuld rejse, da de har både hollower og gejster i hælene, for ikke at tale om 2. verdenskrigs rædsler. Børnene bevæger sig ind og ud af tidssløjfer, og på deres rejse gennem tid møder de alt fra talende dyr til urmennesker. Bogen er holdt i en bevidst gammeldags stil, hvor sort/hvide fotos underbygger den sælsomme fortælling. Bogens slutning lægger op til en fortsættelse. Ransom Riggs er filmmager og filmrettighederne til bøgerne er solgt for længst.

Denne anden del af serien, er lige så usædvanlig som første del. Usædvanlig på den fede måde. Bogen er spækket med gamle sort/hvide fotos, hvilket giver en rigtig god, og lidt uhyggelig, effekt. Det er en super velskrevet fortælling om en flok specielle børn, som har et stærkt sammenhold midt i krigens rædsler. Læs gerne bøgerne i rækkefølge og vær forberedt på både gåsehud og kuldegysninger.

Uden at have samme handlingsforløb, minder bogen mig lidt om C.S. Lewis' legendariske serie om Narnia, mens frøken Peregrine minder mig om Nanny McPhee.