Gå til indholdHolger Drachmann : vi vil fred her til lands


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

424 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Med kvinderne i hans liv som omdrejningspunkt tegnes et portræt af digteren, maleren og kulturpersonligheden Holger Drachmann (1846-1908) og hans samtid


Anmeldelser (8)


24. mar. 2020

Biografi om digteren, maleren og kulturpersonligheden Holger Drachmann, og den tid han levede i. For voksne, kulturinteresserede læsere.

Biografi om Holger Drachmanns liv og værk tilsat mange billeder, malerier, avisartikler, digte, breve og citater - både fra Drachmann selv og fra andre. Bogen begynder med hans store begravelse, der fortæller meget om hans popularitet. Derefter følger bogen hans liv med barndommen i Kbh, studenterlivet, udenlandsrejserne, kærligheden, berømmelsen, Skagen, fejden med George Brandes o.m.a. Biografien indeholder samtidig meget Danmarkshistorie. Bogen er bygget op ud fra kvinderne i Drachmanns liv. Der er brugt mange breve som kilder. Bogen indeholder et detaljeret noteapparat.

Velskrevet og smuk biografi med mange fine, sjove og interessante anekdoter om et spændende menneske. Det er et godt greb, at kapitlerne i bogens er bygget op om de kvinder, Drachmann har haft forhold til. forfatteren har virkelig sat sig ind i sit stof og har mange kilder.

Disse værker om Holger Drachmanns samtidige indeholder også nogle af de samme temaer: Anna Ancher


Det stadig moderne gennembrud


og Det stadig moderne gennembrudDisse værker om Holger Drachmanns samtidige indeholder også nogle af de samme temaer: Anna Ancher og Disse værker om Holger Drachmanns samtidige indeholder også nogle af de samme temaer: Anna Ancher og Det stadig moderne gennembrud.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Historie-online.dk [online]

Af

Anders Ellegaard

2020-05-13

Atlas [online]

Af

Mathias Overgaard (f. 1995)

2020-09-15

Litteratursiden.dk [online]

Af

Per Eilif Månson

2020-07-06

Kristeligt dagblad

Af

Bo Hakon Jørgensen (f. 1946)

d. 14. aug. 2020

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 26. maj. 2020

Standart

Af

Henk van der Liet

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Stella Borne Mikkelsen

2021


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020