Bøger / faglitteratur / øvelser

Hold din hund fit for fight : en guide til alle hundeejere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
104 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
øvelser

Beskrivelse


Om hundemassage, stræk-, balance- og muskelopbyggende øvelser, der giver hunde øget kropsbevidsthed og bedre balance. Med gennemgang af hundes anatomi, identificering af problemer og beskrivelse af øvelser og redskaber, der bruges til at træne, behandle og genoptræne hunde efter skader.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. jan. 2018

En sund, veltrænet hund uden smerter er en selvfølgelighed for de fleste hundeejere, men hvordan holder man hunden fysisk i form, og hvad kan man gøre, hvis den får skader eller slidgener i bevægeapparatet? For den meget engagerede hundeejer.

Emilie Munkholm har ved siden af sin egen kennel en virksomhed, som behandler både hunde og heste. Hendes behandlingsformer dækker bredt fra kranio-sakral terapi over massage til øvelser og fysisk genoptræning. Bogen indledes med en kort gennemgang af hundens anatomi, identificering af problemer og forskellige årsaget til problemerne, men størstedelen af bogen beskriver en række øvelser, man kan gøre for at træne sin hund eller behandle og genoptræne den efter skader, og hun beskriver også en flere forskellige redskaber, der kan bruges i træningen. Bogen henvender sig til alle hundeejere fra familiehundeejeren til ejere af specielt trænede hunde. Bogen, der er illustreret med fotos, er uden litteraturliste og registre, men en detaljeret indholdsfortegnelse hjælper til at finde rundt.

Munkholm skriver jævnt og ligefremt. Udgangspunktet er primært hendes egen praksis, men hun kommer godt rundt om emnet. Hvad angår redaktion og layout er bogen i den ringere ende. Der er ingen overordnet struktur, og alle kapitler er ligestillet. Skriftstørrelser og -typer varierer, og alt i alt efterlader bogen et rodet indtryk.

Hundemassage og fysioterapi rammer samme segment af hundeejere, men holder sig til traditionel behandling.