Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Hofdamen : en arkæologisk thriller om skabelse og tilintetgørelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider

Udgivet

2018

Ophav

Peter Dreyer(forfatter)
Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Da tømreren Michael tilfældigt falder over en antikvitet i London, bliver det starten på et eventyr, hvor han krydser spor med internationale antikvitetsforbrydere og ripper op i en historie om romerske legionærer i Nordafrika omkring 150 e.Kr.


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Per Månson

d. 21. feb. 2018

Da tømreren Michael tilfældigt falder over en antikvitet i London bliver det starten på et eventyr, hvor han krydser spor med internationale antikvitetsforbrydere og ribber op i en historie om romerske legionærer i Nordafrika omkring 150 e.v.t. Både for dig, der elsker spænding og dig, der holder af historiske romaner.

Michaels antikvitet viser sig at være en romersk hjemsendelsesplakette, der dels på uforklarlig vis er radioaktiv og dels har indridset en slags skattekort på bagsiden. Sammen med den handlekraftige Helene kommer han via Firenze til Libyen, hvor de bliver shanghajet til at lede efter et tempel med mulige skatte. Et internationalt forbrydersyndikat med den mystiske Hofdamen i spidsen jagter den samme skat, og det fører til et opgør i ørkenen. Peter Dreyer har før udgivet et par romaner med både videnskabeligt og okkult tilsnit, mens Jens Jørgen Hansen har udgivet et par provinskrimier og en serie historiske romaner fra romertiden.

Bogen er meget velskrevet og spændende og man er godt underholdt, hvis man gouterer de få overnaturlige indslag. Slutningen er derimod meget løs og diffus, men varsler måske en fortsættelse.

Den historiske del af bogen flugter fint Hansens serie, der slutter med Legionæren. [Bind] 10, mens det eventyrlige element minder om Indiana Jones og Dreyers Inkaens fjerde mulighedLegionæren. Bind 10 : Danernes landInkaens fjerde mulighed


Den historiske del af bogen flugter fint Hansens serie, der slutter med Legionæren. [Bind] 10, mens det eventyrlige element minder om Indiana Jones og Dreyers .Informationer og udgaver

2018

Bog

Peter Dreyer

Hovedland

2019

Ebog

Peter Dreyer

Lindhardt og Ringhof,Hovedland, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Lars Attermann

Nota

2018

Lydbog (net)

indlæser: Lars Attermann

Lytteratur

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Lars Attermann

AV Forlaget Den Grimme Ælling