Bøger / skønlitteratur / digte

Hørekrans


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
40 sider: ill.
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
digte
Originaludgave
2010

Beskrivelse


Digte i sonetform, hvor forfatteren i et stærkt og sanseligt sprog med sprogfornyende ord og betegnelser erklærer sin tro til den altskabende Gud, som har sendt Kristus som frelser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2010

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 29. mar. 2010

En ny digtsamling fra en af vores allermest spændende og særegne digtere, Simon Grotrian. Henvender sig til særligt interesserede i Grotrians digte og moderne lyrik med kristen baggrund. Kunstinteresserede bør takket være Leif Dræbys illustrationer også være opmærksomme på bogen.

Den lille smukke bog på cirka 30 sider indeholder 15 nye digte af Simon Grotrian, og også denne gang viser han sine sprogfornyende evner med mange selvkomponerede ord og betegnelser, for det givne menneskesprog bliver hurtigt blegt og fattigt, når det religiøse element bliver aktuelt. I et stærkt og sanseligt sprog materialiserer drømme sig og sanser bliver retningsgivende - alt sammen givet af den altskabende Gud, som har sendt Kristus som frelser. Grotrians digte - denne gang i sonetform - sitrer af energi, hvilket understreges af Leif Dræbys grafiske arbejder i sort-hvid, som følger hvert af digtene.

Følger i rækken af Simon Grotrians opsigtsvækkende digtudgivelser, hvoraf nogle siden er rubriceret som moderne salmer. Leif Dræby og Simon Grotrian har tidligere udgivet to bøger sammen.

En spændende digtudgivelse, som især vil fange de læsere, som allerede har opdaget Simon Grotrians særlige plads i moderne dansk lyrik. Sonetformen bør kalde nye lyriklæsere til.


Kristeligt dagblad

d. 3. maj 2010

af

af

Peter Stein Larsen

d. 3. maj 2010


Standart

Årg. 24, nr. 3 (2010)

af

af

Mads Schjødt Jonasson

Årg. 24, nr. 3 (2010)