Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Højtryk og lavtryk : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

387 sider

Udgivet

2022

Ophav

Meg Mason(forfatter)

Giovanna Alesandro(oversætter)
Genre og formroman, chick lit, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Martha er meget længe om at finde ud af, hvorfor hendes liv tog en brat nedtur, da hun var teenager. Nu arbejder hun på en lykkeligere slutning for sig selv. Til voksne læsere af sørgmuntre chick lit-romaner


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2022

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. feb. 2022

Martha er meget længe om at finde ud af, hvorfor hendes liv tog en brat nedtur, da hun var teenager. Nu arbejder hun på en lykkeligere slutning for sig selv. Til voksne læsere af sørgmuntre chick lit-romaner.

Martha er lige fyldt 40 år og separeret fra elskværdige Patrick, som hun har kendt siden teenageårene, da han begyndte at komme til jul hos hendes onkel og moster. Da hun var 17 skete der en lille "eksplosion" i hendes hjerne, og siden da har der mest været lavtryk i hendes liv med uger eller måneder tilbragt på små mørke steder. I starten af ægteskabet anså hun Patrick som en del af løsningen. Nu anser hun ham som en del af problemet. Dette er Meg Masons anden roman og den første oversat til dansk.

Hovedpersonen Martha er en vittig og bitter fortæller, der tænker tilbage på sit liv og prøver at forstå det, sig selv og at komme overens med den psykiske sygdom, som i romanen blot benævnes "--". En psykologisk indsigtsfuld coming-of-age-roman og en rørende fortælling om forsoning og tilgivelse, der egner sig godt til læsekredse.

Sally Rooney skriver også med psykologisk indsigt. Hendes seneste roman er Skønne verden, hvor er duEleanor Oliphant har det helt fint


. En anden sammenlignelig forfatter er Gail honeyman med Eleanor Oliphant har det helt fintSally Rooney skriver også med psykologisk indsigt. Hendes seneste roman er Skønne verden, hvor er du. En anden sammenlignelig forfatter er Gail honeyman med .


Litteratursiden.dk [online]

d. 12. feb. 2022

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 12. feb. 2022


Politiken

d. 12. mar. 2022

af

af

Ida Dybdahl

d. 12. mar. 2022


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2022

af

af

Christian Møgeltoft

d. 29. jan. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Meg Mason

Politiken, 1. udgave

2023

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Pernille Lyneborg

Politiken

2022

E-bog

Meg Mason

Politiken, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (online)

indlæser: Pernille Lyneborg

Politiken