Gå til indholdHøjtryk og lavtryk : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

387 sider

Udgivet

2022

genre/form

roman,

chick lit,

romanerOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Martha er meget længe om at finde ud af, hvorfor hendes liv tog en brat nedtur, da hun var teenager. Nu arbejder hun på en lykkeligere slutning for sig selv. Til voksne læsere af sørgmuntre chick lit-romaner


Anmeldelser (4)


18. feb. 2022

Martha er meget længe om at finde ud af, hvorfor hendes liv tog en brat nedtur, da hun var teenager. Nu arbejder hun på en lykkeligere slutning for sig selv. Til voksne læsere af sørgmuntre chick lit-romaner.

Martha er lige fyldt 40 år og separeret fra elskværdige Patrick, som hun har kendt siden teenageårene, da han begyndte at komme til jul hos hendes onkel og moster. Da hun var 17 skete der en lille "eksplosion" i hendes hjerne, og siden da har der mest været lavtryk i hendes liv med uger eller måneder tilbragt på små mørke steder. I starten af ægteskabet anså hun Patrick som en del af løsningen. Nu anser hun ham som en del af problemet. Dette er Meg Masons anden roman og den første oversat til dansk.

Hovedpersonen Martha er en vittig og bitter fortæller, der tænker tilbage på sit liv og prøver at forstå det, sig selv og at komme overens med den psykiske sygdom, som i romanen blot benævnes "--". En psykologisk indsigtsfuld coming-of-age-roman og en rørende fortælling om forsoning og tilgivelse, der egner sig godt til læsekredse.

Sally Rooney skriver også med psykologisk indsigt. Hendes seneste roman er Skønne verden, hvor er du


Eleanor Oliphant har det helt fint


. En anden sammenlignelig forfatter er Gail honeyman med Eleanor Oliphant har det helt fintSally Rooney skriver også med psykologisk indsigt. Hendes seneste roman er Skønne verden, hvor er du. En anden sammenlignelig forfatter er Gail honeyman med Sally Rooney skriver også med psykologisk indsigt. Hendes seneste roman er Skønne verden, hvor er du. En anden sammenlignelig forfatter er Gail honeyman med Eleanor Oliphant har det helt fint.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Britta Voergaard Poulsen

2022-02-12

Politiken

Af

Ida Dybdahl

d. 12. mar. 2022

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 29. jan. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022