Gå til indholdHøjtbegavede børn i familien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (2)


15. mar. 2018

En gennemgang af særlige kendetegn og behov for højtbegavede børn. Bogen er målrettet forældre til højtbegavede børn, men er også brugbar for fagpersoner, der til daglig arbejder med børn, fx pædagoger og skolelærere.

Forordet skitserer målet med at udgive bogen som en støtte især til forældre med højtbegavede børn. Ud fra en klassisk intelligensbeskrivelse defineres de højtbegavede børn i denne bog som de øverste 5% i en årgang. Der er en gennemgang af de forskellige metoder til screening og tests, der kan dokumentere, om barnet er højtbegavet. I skemaform opstilles en række generelle kendetegn hos højtbegavede børn, og hvordan de kommer til udtryk, både når barnet er i balance eller mistrives. Bogen indeholder en del cases, der beskriver typiske reaktionsmønstre hos de højtbegavede børn, og gode råde til, hvordan forældrene afhjælper barnets udfordringer.

En rigtig god bog til at hjælpe familier, der har højtbegavede børn. Forfatteren har beskæftiget sig med emnet i gennem flere år, og kommer med gode, konkrete hjælpemidler til familierne, så de ikke risikerer at deres barn mistrives, hvorved den høje begavelse kan tolkes som dovenskab eller en diagnose.

Indeværende bog favner både førskolebørn og børn op til voksenalderen. Der findes andre bøger om højtbegavede børn, fx denne med fokus på børnehavebørn: Højt begavede børn i børnehavealderen


Indeværende bog favner både førskolebørn og børn op til voksenalderen. Der findes andre bøger om højtbegavede børn, fx denne med fokus på børnehavebørn: Højt begavede børn i børnehavealderen.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

P [online]

Af

Dea Henriette Franck

2021-02-15


Informationer og udgaver

Bog

2018