Bøger / faglitteratur

Hjertet

Del 36 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
59 sider
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Kort om bogen Vidste du, at dit hjerte når at slå 2,5 milliard slag igennem livet, hvis du vel at mærke lever lige så længe som gennemsnittet, og at man rent faktisk kan dø af hjertesorg? Letforståelig introduktion for dem, der i kort og overskuelig form søger indblik i det menneskelige hjerte, samt til læsere af serien "Tænkepauser" Beskrivelse Forfatteren, der er hjerteforsker ved Aarhus Universitet med speciale i kunstige hjerteklapper, giver i denne lille bog (11 x 18 cm.) en kort introduktion til sit fagområde. Forfatteren indleder med en indføring i hjertets anatomi og berører herefter en række emnerelevante områder, blandt andet hjertet som symbol, hjertets sygdomme, historiske landvindinger på det hjertekirurgiske område og dilemmaet omkring hjertedonation. Bogen udkommer som nummer 36 i serien "Tænkepauser" fra Aarhus Universitetsforlag Vurdering Velformidlet og forskningsbaseret introduktion til hjertet og dets betydning for mennesket - både som symbol og organ. Bogen er velskrevet, underholdende og når på forholdsvis få sider vidt omkring Andre bøger om samme emne/genre I serien "Tænkepauser" formidles forskeres viden i kort og overskuelig form, som i fx Hjernen og Gud . I Hånden på hjertet kan man læse om dansk kardiologi igennem de sidste 50 år og Hjertets kulturhistorie omhandler hjertets metaforiske brug i forskellige kulturer igennem tiden Til bibliotekaren På trods af det lille format anbefales bogen, sammen med resten af serien, til alle biblioteker, som underholdende og fagligt velfunderet læsning Lektør: Signe Rugtved Andersen.

Indhold

Hjertestarter ; Hjertets anatomi ; Symbolet over alle andre ; Forrådt af hjertet ; Et slag for hjertet ; Hjertestop


I samme serie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 28. jan. 2016

Vidste du, at dit hjerte når at slå 2,5 milliard slag igennem livet, hvis du vel at mærke lever lige så længe som gennemsnittet, og at man rent faktisk kan dø af hjertesorg? Letforståelig introduktion for dem, der i kort og overskuelig form søger indblik i det menneskelige hjerte, samt til læsere af serien "Tænkepauser".

Forfatteren, der er hjerteforsker ved Aarhus Universitet med speciale i kunstige hjerteklapper, giver i denne lille bog (11 x 18 cm.) en kort introduktion til sit fagområde. Forfatteren indleder med en indføring i hjertets anatomi og berører herefter en række emnerelevante områder, blandt andet hjertet som symbol, hjertets sygdomme, historiske landvindinger på det hjertekirurgiske område og dilemmaet omkring hjertedonation. Bogen udkommer som nummer 36 i serien "Tænkepauser" fra Aarhus Universitetsforlag.

Velformidlet og forskningsbaseret introduktion til hjertet og dets betydning for mennesket - både som symbol og organ. Bogen er velskrevet, underholdende og når på forholdsvis få sider vidt omkring.

I serien "Tænkepauser" formidles forskeres viden i kort og overskuelig form, som i fx HjernenGudHånden på hjertetHjertets kulturhistorie og Gud. I Hånden på hjertet kan man læse om dansk kardiologi igennem de sidste 50 år og Hjertets kulturhistorie omhandler hjertets metaforiske brug i forskellige kulturer igennem tidenI serien "Tænkepauser" formidles forskeres viden i kort og overskuelig form, som i fx Hjernen og . I Hånden på hjertet kan man læse om dansk kardiologi igennem de sidste 50 år og Hjertets kulturhistorie omhandler hjertets metaforiske brug i forskellige kulturer igennem tidenI serien "Tænkepauser" formidles forskeres viden i kort og overskuelig form, som i fx Hjernen og Gud. I kan man læse om dansk kardiologi igennem de sidste 50 år og Hjertets kulturhistorie omhandler hjertets metaforiske brug i forskellige kulturer igennem tidenI serien "Tænkepauser" formidles forskeres viden i kort og overskuelig form, som i fx Hjernen og Gud. I Hånden på hjertet kan man læse om dansk kardiologi igennem de sidste 50 år og omhandler hjertets metaforiske brug i forskellige kulturer igennem tiden.


Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2016

af

af

Søren Hindsholm

d. 18. mar. 2016


Weekendavisen

d. 19. feb. 2016

af

af

Heidi Laura

d. 19. feb. 2016