Bøger / faglitteratur

Hjertet brast i toner - med H.C. Andersen i operaen


Beskrivelse


Med citater fra H.C. Andersens (1805-1875) dagbøger og rejsebreve dokumenteres digterens forhold til teatret og opera i kraft af iagttagelser om skuespillere, scenografi og replikker fra forestillinger rundt om i Europa. Med en oversigt over Andersens operabesøg år for år.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 7. feb. 2019

Kom på øjenhøjde med 1800-tallets musikalske superstjerner. Ved hjælp af H.C. Andersens dagbøger og rejsebreve, får vi en underholdende og lærd tur igennem guldalderens kultur, der vil begejstre operaelskere, kulturhistorisk interesserede og H.C. Andersen entusiaster.

H.C. Andersen drømte fra helt ung om teatret og operaen. Som voksen, blev han fanatisk fan af tidens toner og at gå i operaen, var en næsten daglig fornøjelse. Han var fast gæst på Casino og i det Kgl. Teater, og forsømte aldrig, på sine utallige udenlandsrejser, at opsøger de lokale forestillinger. Samtidigt yndede han sig ind hos både scenernes optrædende stjerner og deres komponister. Blandet med fakta og anekdoter fra tidens toner, hører vi om Andersens liv igennem breve, rejseskildringer og dagbøger og møder 1800-tallets megastjerner som Maria Malibran, Giulia Grisi, Jenny Lind, Meyerbeer, Verdi, Liszt, Wagner og mange flere. Bogen har 250 illustrationer fra tiden, samt appendiks med oversigt over Andersens operabesøg år for år.

Man behøver bare være marginalt interesseret i H.C. Andersen, guldalderen eller opera, for at blive fuldstændigt opslugt af denne smukke bog. Det er kulturformidling på højt niveau og brand underholdende.

Bogen kan ses som en opfølger til forfatterens tidligere bog: Opera i guldalderens KøbenhavnH. C. Andersen som teaterconnaisseurOperaens historie i Danmark 1634-1975 og en følgesvend til H. C. Andersen som teaterconnaisseur. Læs videre i Operaens historie i Danmark 1634-1975Bogen kan ses som en opfølger til forfatterens tidligere bog: Opera i guldalderens København og en følgesvend til . Læs videre i Operaens historie i Danmark 1634-1975Bogen kan ses som en opfølger til forfatterens tidligere bog: Opera i guldalderens København og en følgesvend til H. C. Andersen som teaterconnaisseur. Læs videre i .


Politiken

d. 2. apr. 2019

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 2. apr. 2019


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2019

af

af

Eva Hvidt

d. 19. juni 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Peter Johannes Erichsen

d. 17. apr. 2019