Bøger / faglitteratur

Hjernerystelse


Beskrivelse


Viden, overblik og konkrete redskaber til at komme godt igennem et forløb efter en hjernerystelse. Om hjernerystelsens eftervirkninger og faresignaler, om fysiske, psykiske og psykologiske reaktioner, og om hvordan man kan blive rask igen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2019

af

af

Hamide Kara

d. 4. apr. 2019

En bog om hjernerystelse og hvordan man kan blive rask igen. Henvender sig til hjernerystelsesramte, fagprofessionelle samt pårørende.

Psykoterapeut Loa Opstrup og hjerneforsker Troels W. Kjær skriver om hjernerystelsens eftervirkninger, de faresignaler man bør handle på når man rammes og afdækker de psykologiske reaktioner, man kan forvente under og efter man har fået diagnosen. Over dele som "de første 24-48 timer efter en hjernerystelse", "fra 48 timer og op til tre måneder efter en hjernerystelse", "længerevarende følger efter en hjernerystelse" og "kom godt ud af krisen" gennemgår forfatterne den foranderlige hjerne og dens evne til at tilpasse og forandre sig. Udover viden om hjernen byder bogen på copingstrategier og teknikker til at håndtere de symptomer man oplever, genoptræning, råd til at komme i gang med arbejde og det sociale liv, bevidsthed om følelsesmæssige reaktioner m.m. Indledningsvis finder man en vejledning i, hvordan man læser bogen og sidst i bogen finder man appendiks over den friske hjerne og behandlingsformer.

Bogen byder på meget håndgribelig viden om hjernen og særligt den opsamlende opsummering for hvert kapitel virker efter hensigten. Sproget er meget let tilgængeligt og fører læseren ind i de mange områder indenfor sygdommen. Bliver man ramt er der utvivlsomt stor hjælp at hente i denne guide, som tilbyder en sikker vej at gå, for at man kan finde hjem til sig selv igen.

En anden titel om emnet er: Hjernerystelse.


Sygeplejersken

Årg. 120, nr. 5 (2020)

af

af

Margrethe Lomholt

Årg. 120, nr. 5 (2020)