Bøger / faglitteratur

Hjernerystelse : en guide til en bedre hverdag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
235 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2019
Ophav

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2019

af

af

Hamide Kara

d. 1. mar. 2019

En opslagsbog til hvordan man kan tackle livet med og efter en hjernerystelse. Henvender sig til læsere som er ramt af hjernerystelse samt deres pårørende.

Forfatter og terapeut Annecatrine Borup beskriver, i samarbejde med Anne Mette Kærgaard Olesen og Signe Borup, hvordan mindst 25.000 danskere rammes af hjernerystelse hvert år, hvilke konsekvenser det medfører at blive ramt og hvordan man kommer i gang efterfølgende. I kapitler som "nervesystemet", "energiforvaltning", "lær dine symptomer at kende", "mentalt udsolgt", "yoga" m.fl. skriver forfatteren, som også selv har været ramt af hjernerystelse, hvordan det påvirker tilværelsen og tvinger den ramte til aktivt at prioritere de daglige gøremål så livet under og efter en hjernerystelse bliver nemmere. Borup fremhæver forskellige behandlingsmuligheder som hypnose, osteopati, akupunktur m.fl. og foreslår at man vælger den behandling som passer bedst til den enkeltes behov. Sidst i bogen finder man et kapitel til pårørende, ugeskema til energiforvaltning samt oversigt over hvor man kan hente hjælp.

Forfatteren gengiver personlige og faglige erfaringer med hjernerystelse med et letforståeligt sprogbrug. Bogen dækker området fint og giver konkrete råd, værktøjer og øvelser til en lettere hverdag. De fem forskellige cases i bogen, skrevet af ramte personer, styrker bogen som en guide til at komme videre.

En anden titel som også byder på mental styrke og vejledning til en nemmere hverdag er: Hjernerystelse.