Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hjernens nye liv : tarmfloraens forbløffende evne til at helbrede og beskytte din hjerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

320 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

David Perlmutter(forfatter, (hovedansvarlig))

Hanne Steinicke(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2015

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 22. okt. 2015

Den nyeste forskning indenfor tarmfloraens forbløffende evne til at helbrede og beskytte hjernen. Der er masser af fakta, få og essentielle anbefalinger til sund tarmflora samt lidt opskrifter. Henvender sig både til sundhedspersonale og alment interesserede, der gerne vil opbygge en sund tarmflora.

Bogen indledes med bakteriealarm og risikofaktorer. Derefter er den delt op i tre dele. Første del - Lær dine hundrede trillioner venner at kende - omhandler områder som ild i maven, deprimeret mave, tarmflora og autisme. Anden del - Ballade i bakterieland - handler om fruktose, gluten, antibiotika og andre kemiske produkter. Og tredje del - Vejen til hjernens nye liv - omhandler mikrobiomet og kosttilskud samt syv dages hjernemenuer. Så følger ca. 40 sider med opskrifter, der styrker tarmfloraen og samspillet med hjernen. Efterskriften handler om fremtidsperspektivet. Forfatteren er neurolog og leder indenfor hjerneforskning. Han har tidligere skrevet flere bøger om hjernen. Ingen af hans andre bøger er oversat til dansk. Se mere om ham på www.drperlmutter.com.

Med en omfattende noteliste samt et godt og fyldigt alfabetisk indeks. Teksten er forholdsvis let at læse; dog er det en meget teksttung bog med meget fagsprog og kun et par tabeller til at "bryde" teksten. Interessant læsning, hvor der ikke rigtig findes tilsvarende udgivelser på dansk.

I 2015 er udkommet Tarme med charme, der har fokus på tarmsystemet.


Politiken

d. 27. dec. 2015

af

af

Christian Graugaard

d. 27. dec. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

David Perlmutter

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2015

Bog

David Perlmutter

Borgen, 1. udgave

2015

Ebog

David Perlmutter

Borgen, 1. e-bogsudgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Pernille Lyneborg

Nota

2016

Punktskrift

David Perlmutter

Nota