Bøger / faglitteratur

Hjernen

Del 35 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
59 sider
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Kort om bogen Vidste du, at din hjerne spår om fremtiden, og at hjernen ofte har taget stilling før du selv er bevidst om det? Underholdende fortællinger om den menneskelige hjerne til alle læsere af hjerne-historier Beskrivelse Ordene "Din hjerne er genial. Slev om vi bttyer om på bgotasvrene, kan den satidg fnide mnnieg i odrnee. Det er ikke egnang negot porelbm, hvis vi bytt9r h3alvd9l94 af b0g8t3v9r49 ud m9d t3l" kan læses på bagsiden af dette 35. hæfte i serien "Tænkepauser". Østergaard, som er klinisk professor, starter med historien om Einsteins hjerne, som blev nøje studeret efter hans død for at fange hemmeligheden bag genialitet. Uden held. I 1873 lykkedes det Golgi at farve hjernevævet, og meget senere kom scanning til, og hjerneforskningen tog fart. Østergaard fortæller også bl.a. om hvordan hjernen former vores virkelighedsopfattelse, tilpasser os til virkeligheden, samt hvad hjerneforskningen har lært om hjernen fra hjerneskadede Vurdering Veloplagte og letlæste historier om forskningens viden om den menneskelige hjerne til en lille eftertænksom pause. Som de øvrige bind i serien er denne underholdende og fagligt velfunderet læsning Andre bøger om samme emne/genre Morten Østergaard har bidraget til Hjernen - fra celle til samfund , som er på gymnasieniveau. Hjernens krinkelkroge indeholder underholdende også fortællinger om den menneskelige hjernes mærkværdigheder Til bibliotekaren Endnu et bind i denne fremragende serie med lettilgængelig tankegods, som har et mindre antal lånere på de fleste biblioteker Lektør: Grethe Lorentzen.

Indhold

Einsteins utrolige hjerne ; Din ubevidste hjerne ; Storhjernens kortlægning ; Hjernen på skolebænken ; Vær beredt ; Tankeflugt


I samme serie


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. dec. 2015

Vidste du, at din hjerne spår om fremtiden, og at hjernen ofte har taget stilling før du selv er bevidst om det? Underholdende fortællinger om den menneskelige hjerne til alle læsere af hjerne-historier.

Ordene "Din hjerne er genial. Slev om vi bttyer om på bgotasvrene, kan den satidg fnide mnnieg i odrnee. Det er ikke egnang negot porelbm, hvis vi bytt9r h3alvd9l94 af b0g8t3v9r49 ud m9d t3" kan læses på bagsiden af dette 35. hæfte i serien "Tænkepauser". Østergaard, som er klinisk professor, starter med historien om Einsteins hjerne, som blev nøje studeret efter hans død for at fange hemmeligheden bag genialitet. Uden held. I 1873 lykkedes det Golgi at farve hjernevævet, og meget senere kom scanning til, og hjerneforskningen tog fart. Østergaard fortæller også bl.a. om hvordan hjernen former vores virkelighedsopfattelse, tilpasser os til virkeligheden, samt hvad hjerneforskningen har lært om hjernen fra hjerneskadede.

Veloplagte og letlæste historier om forskningens viden om den menneskelige hjerne til en lille eftertænksom pause. Som de øvrige bind i serien er denne underholdende og fagligt velfunderet læsning.

Morten Østergaard har bidraget til Hjernen - fra celle til samfundHjernens krinkelkroge, som er på gymnasieniveau. Hjernens krinkelkroge indeholder underholdende også fortællinger om den menneskelige hjernes mærkværdighederMorten Østergaard har bidraget til Hjernen - fra celle til samfund, som er på gymnasieniveau. indeholder underholdende også fortællinger om den menneskelige hjernes mærkværdigheder.


Kristeligt dagblad

d. 18. mar. 2016

af

af

Søren Hindsholm

d. 18. mar. 2016


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2016

af

af

Søren Schauser

d. 9. jan. 2016


Information

d. 18. juni 2016

af

af

Søren Gosvig Olesen

d. 18. juni 2016


Weekendavisen

d. 19. feb. 2016

af

af

Heidi Laura

d. 19. feb. 2016