Bøger / faglitteratur / vejledninger

Hjemmesko til hele familien i rulam og skind


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
81 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
vejledninger, snitmønstre

Beskrivelse


Introduktion til at lave hjemmesko i rulam og skind, med blandt andet beskrivelse af de forskellige materialer og værktøj samt mønstre og syanvisninger på grundmodeller fra størrelse 18 til størrelse 49 og forskellige teknikker til dekoration.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2011

af

af

Laura Michelsen

d. 10. jan. 2011

Så er der godt nyt for skind- og pelsentusiaster med kolde fødder. Målet har været en lettilgængelig bog for alle interesserede, og niveauet er da også både begyndere og øvede.

Bogen giver en helt-fra-start-introduktion til syning af hjemmesko i skind og pels. Der fortælles om de forskellige typer af skind, hvordan de skal vaskes og hvilke redskaber, man skal bruge til arbejdet med skindet. Mange af redskaberne er afbilledet på farvefotos. Der er i det hele taget mange meget instruktive farvefotos af trinene i processen med at lave de forskellige hjemmesko. Skoene er i både rulam og ruskind og med og uden pels eller glat dekorationsskind. Modellerne er både til babyer, børn og voksne og er meget forskellige i stil. Der er 14 modeller og noget for enhver smag. Det er et større syprojekt end så meget andet at gå i gang med, men takket være den grundige gennemgang og de medfølgende fotos, tror jeg at de fleste, der kaster sig ud i det, vil få succes med projektet. Forfatteren er uddannet håndarbejdslærer med speciale i skindsyning.

Der findes meget få bøger om skindsyning på bibliotekerne, ingen nyere og slet ingen om hjemmesko.

En udvendig nydelig og indvendig glimrende bog, der er helt i tråd med én af tidens mange trends, der foreskriver naturlighed og gør-det-selv. Det er ikke mere end et par uger siden, jeg havde et spørgsmål netop på skindsyning og måtte henvise til få 20-25 år gamle titler.