Bøger / skønlitteratur / roman

Hjemkomsten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Da Bram, en jødisk universitetsprofessor, mister sin søn Ben på mystisk vis, sætter han alt ind på at finde ham igen. Da det viser sig, at mange jødiske børn er forsvundet, opretter Bram et detektivbureau. Sammen med sin makker rejser han rundt i et sammenbrudt og amputeret Israel for at genforene så mange familier som muligt. Historien bevæger sig i årene mellem 2004-2024.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Christine Christensen

d. 2. maj 2013

Til læsere af science fiction, men kan også bruges til dem, der interesserer sig for konflikten i Mellemøsten og læsere af samfundskritiske og anderledes spændingsromaner. Også velegnet til læsekredse.

Winther er forfatter og filminstruktør og et gennemgående tema for hans virke er jødisk identitet og selvforståelse. Han har været nomineret til to litteraturpriser og foreligger her for første gang på dansk. Denne roman favner bredt og inkluderer elementer fra mange forskellige genrer. Det er en kompleks science fiction-fortælling i et fint næsten filmisk sprog. Historien bevæger sig i årene mellem 2004 og 2024 i henholdsvis Tel Aviv og USA. Hovedpersonen Bram, en jødisk universitetsprofessor, mister sin fireårige søn Ben. Bram sætter alt ind på at få sin søn hjem igen, og da det viser sig, at mange, især jødiske børn er forsvundet, opretter han et detektivbureau med speciale i efterforskning af savnede børn.

Romanen Hjemkomsten minder ikke om andre bøger pga. sin nærmest filmiske opbygning og skæve sammenblanding af genrer. Men selve temaet "en mands søgen efter sin søn" er brugt i både film og litteratur.

En speciel men meget velskrevet roman, med referencer til mange forskellige genrer. Det er en kompleks og spændende historie om den gamle konflikt mellem israelere og palæstinensere, men også bare en tankevækkende og gribende fortælling om en mand i krise og sorg, der kæmper for at finde sin søn og måske sig selv. Kan bruges bredt også af læsekredse.


litteratursiden.dk

d. 12. juni 2013

af

af

Arne Larsen

d. 12. juni 2013

Den hollandske forfatter udkommer for første gang på dansk med en ikke helt vellykket blanding af science fiction, spænding og politiske kommentarer til konflikten mellem jøder og palæstinensere. Roma...