Gå til indholdHjælp mig - aktiv dødshjælp


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

179 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Argumenter for og imod lovliggørelse af aktiv dødshjælp i Danmark. Argumenterne er ordnet parvis, så ja og nej repræsenterer hver sin holdning til et givent tema


Anmeldelser (4)


11. jul. 2014

Jeg vil karakterisere bogen som debatbog. Den vil kunne anvendes af alle med interesse for debatten om aktiv dødshjælp - herunder også skoleelever fra folkeskolens overbygning og op, som skal arbejde med dette emne.

Svend Lings er speciallæge, ph.d. og forfatter til fortrinsvis medicinsk litteratur. Han har fulgt debatten om aktiv dødshjælp gennem mange år og gør ikke ingen hemmelighed af, at han er tilhænger. Bogens hoveddel består af en række argumenter for og imod lovliggørelse af aktiv dødshjælp i Danmark. Argumenterne er ordnet parvis, så ja og nej repræsenterer hver sin holdning til et givent tema. Et vigtigt argument imod synes at være "glidebaneeffekten", hvor grænserne for, hvad der er etisk forsvarligt langsomt forrykkes, så mennesker, der ikke selv udtrykkeligt har ytret ønske herom, udsættes for aktiv dødshjælp. Forfatteren på sin side mener, at hele debatten om aktiv dødshjælp er for verdensfjern og filosofisk, hvorved vi kommer til at svigte dem, som har et klart og velbegrundet ønske om at slippe ud af en uudholdelig tilstand. Bogen er meget pædagogisk og tydelig i sin struktur, rummer foruden hovedafsnittet også indledning, begrebsafklaring, et lovforslag på ikke-juridisk prosa, litteraturliste mm.

Bogen Aktiv selvhjælp har same holdning som vores aktuelle titel.

En bog som sobert og redeligt opstiller en lang række argumenter for og imod aktiv dødshjælp i Danmark.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Sygeplejersken

Af

Rita Nielsen

Årg. 115, nr. 1 (2015)

Dagens medicin

Af

Anne Mette Steen-Andersen

2014, nr. 16

Sår

Af

Jens Fonnesbech

Årg. 23, nr. 2 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014