Gå til indholdHitlers furier : kvinderne i det nazistiske folkemord


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

292 sider: ill.

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Om de tyske kvinder, der tog del i eller bevidnede den tyske erobring af Østeuropa under den anden verdenskrig. Om kvindernes psykologi eksemplificeret ved udvalgte skæbner, og om eftertidens forklaringer på fænomenet samt en opsummerende perspektivering


Anmeldelser (4)


27. aug. 2014

Der er mange fagbøger om 2. verdenskrig. Denne undersøger kvindernes stilling til regimets aktiviteter. Den undersøger sager vedrørende østfronten og udforsker de tyske kvinder, der arbejdede i det tyskbesatte Østeuropa som sekretærer, radiotelegrafister, sygeplejersker og hustruer/kærester til mandlige embedsmænd. Vinklen har ikke tidligere været omfattende belyst, så den har sin plads i samlingen på biblioteker med et bredt udvalg af litteratur om krigen.

Forfatteren udfolder et rystende billede af de mange tyske kvinder, der aktivt deltog i holocaust under krigen. Ud over at beskrive emnet på de store linjer, går forfatteren også i dybden med massemordets psykologi, udvalgte skæbner, eftertidens forklaringer og opsummerende refleksion. Bogen sluttes med et omfattende, 60 siders noteapparat. Forskningsbaseret men ikke tung at læse i stil og sprog. Oversættelsen fra engelsk er glimrende.

Bogen lægger sig op ad andre udgivelser om persongalleriet i Nazityskland fx Guido Knopps Hitlers hjælpere og Hitlers soldater. Der er også lighedspunkter eller modstykker til bogens tema i (selv)biografier som Rudolf Höss Kommandant i Auschwitz og Helene Beer Dagbog 1942-1944.

Velskrevet læsning med velunderbyggede konklusioner og til dem der vil dykke ned i en snæver vinkel på 2. verdenskrig. Tankevækkende læsning. Forskningsbaseret men tilgængelig også for ikke-forskere. Få sort/hvide illustrationer og godt sprog. Til større biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Politiken

Af

Hans Hertel

d. 18. jan. 2015

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 6. okt. 2014

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 10. okt. 2014


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2014

Ebog

2014