Bøger / faglitteratur / biografier

Hitlers død : sagen mod konspirationsteorierne


Beskrivelse


Med udgangspunkt i diverse konspirationsteorier undersøger forfatteren, hvordan Adolf Hitler (1889-1945) døde med hjælp af videnskabelige metoder, hemmelige dokumenter, optegnelser fra førerbunkeren samt personlige erindringer fra officerer tæt på Hitler.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 28. okt. 2019

Gennemarbejdet bog, som undersøger de mange konspirationsteorier om Hitlers påståede overlevelse efter 2. verdenskrig. For læsere med interesse for 2. verdenskrig og Hitler.

Bogens udgangspunkt er de mange konspirationsteorier, der i årevis har sået tvivl om, hvad der skete med Hitler den 30. april 1945. Skød han sig selv i førerbunkeren i Berlin, eller lykkedes det ham at flygte til Sydamerika? Eller skete der noget helt andet? Forfatter og historiker Luke Daly-Groves zoomer ind på en række af konspirationsteoretikernes seneste argumenter og motiver og sammenholder disse med analyser af tidligere tophemmelige MI5-dokumenter, optegnelser over Hitlers bunker og personlige fortællinger fra officerer inden for efterretningstjenesten. Bogen gennemgår bl.a. også briternes, amerikanernes og sovjetrussernes politiske motiver og konkluderer, at Hitler faktisk døde i Berlin i 1945, som hævdet i Trevor-Roper-Rapporten, 1947. Illustreret.

Meget interessant bog, hvor forfatteren fører en overbevisende sag mod konspirationsteorierne. Bogen er velformidlet og kaster samlet set nyt lys over Hitlers endeligt. Med et righoldigt noteværk.

Den toneangivende udlægning af begivenhederne i 1945 findes i Hitlers sidste dageGrey wolfHan er tilbage af R. Trevor-Roper, som stod i spidsen for den britiske efterforskning af Hitlers død. Alternative udlægninger er der mange af, fx Grey wolf, der ved sin udgivelse i 2011 fik massiv mediedækning, og Timur Vermes filmatiserede roman Han er tilbageDen toneangivende udlægning af begivenhederne i 1945 findes i Hitlers sidste dage af R. Trevor-Roper, som stod i spidsen for den britiske efterforskning af Hitlers død. Alternative udlægninger er der mange af, fx , der ved sin udgivelse i 2011 fik massiv mediedækning, og Timur Vermes filmatiserede roman Han er tilbageDen toneangivende udlægning af begivenhederne i 1945 findes i Hitlers sidste dage af R. Trevor-Roper, som stod i spidsen for den britiske efterforskning af Hitlers død. Alternative udlægninger er der mange af, fx Grey wolf, der ved sin udgivelse i 2011 fik massiv mediedækning, og Timur Vermes filmatiserede roman .


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 225 (2020)

af

af

Jakob Sørensen (f. 1973)

Nr. 225 (2020)