Bøger / faglitteratur

Hit House : da Frederiksberg var rockens centrum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
124 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm
Udgivet
2011
Ophav

Beskrivelse


Historien om pigtrådsmusikkens danske højborg i ord og billeder.

Indhold

Hit House historien ; Hit House grupperne ; Koncerterne ; Residerende bands ; Den svenske & norske invasion ; Pigerne ; Konkurrencer & vindere ; Interview med Povl Parris og Poul Borum ; Orkesterpriser & spilleplan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2011

af

af

Per Månson

d. 10. mar. 2011

En dejlig facts- og scrapbog for alle pigtrådsnostalgikere med farverig collage-forside, der nok skal trække interesserede til.

Thomas Gjurup er rockjournalist - eller rockarkæolog, som han selv kalder sig - og har bl.a. bidraget til de forskellige rock-opslagsværker fra Politikens Forlag. Hit House var et meget populært alkohol- og stoffrit spillested for teenagerne i 1964-1968. Det var ubetinget Danmarks pigtrådstempel, og det er dejligt at få historien nedskrevet, mens bagmændene stadig kan bidrage aktivt. Udover historien, der også omfatter pigtrådsbladet "Hits" korte levetid, er der en beskrivelse af de grupper, der spillede mest på stedet og en oversigt over de forskellige konkurrencer, fx DM i pigtråd, Hit House arrangerede. Som ekstra kuriosum er der en liste over alle koncerter samt aflønningerne af de forskellige bands. Bogen sluttes med et interview med stifteren, Povl Parris, der nu er 90 år, og hans højre hånd Poul Borum. Bogen er gennemillustreret med fotos og pladecovers, plakater og billetter. Et must for alle, der var ung i de tidlige 1960'ere.

Hit Houses historie er ikke beskrevet i andet end leksikale artikler, og mange af de beskrevne bands kan man kun finde noget om her.

En perle for pigtrådsnostalgikere, der også kan bruges til opgaver om unges livsstil i 1960'erne.