Gå til indholdHistorisk quiz om kongehuset : Danmarksmester


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

160 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2007

genre/form

quizbøger,

quizzerOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Quizbog om det danske kongehus gennem tiderne


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Et tilbud til de læsere der ikke går af vejen for et uprætentiøst, uforpligtende royalt quiz-frikvarter. I kraft af emne er bogen måske mere til voksne end til børn omend sidstnævnte godt kan være med i nogle af de indledende runder. Forsiden formidler sigte og indhold fint: et foto af kronprinsesse Mary i brudekaret suppleret med et spritnyt foto af ægtemand og den lille ny prinsesse, og, fra en anden tid, et maleri af Frederik VII og grevinde Danner.

Novrup er kendt for flere quiz-bøger samt for bøger om leg, spil og sport. Bogen er et "spin-off produkt" udgivet i kølvandet på DRs P4-program "Danmarksmester". Her er disciplinen "Kongehuset", et emne der nyder manges bevågenhed. Bogen rummer 30 x 14 spørgsmål arrangeret tematisk indenfor det overordnede emne og af stigende sværhedsgrad med points fra 2 til til 14 med samt efterfølgende facit. Det hele ledsaget af korte tekstafsnit om royale personer m.m., lidt et mix af facts og anekdoter.

Quiz-litteraturen er både mangfoldig og af nyere dato, af Svend Novrup fx Mere quiz for hele familien, 2004. En anden og helt ny titel er Lars Thomas' 3003 spørgsmål og svar, 2007. Endelig er der Lars Okholms Okholms kongeblå, 2004, hvis emnet er royalt petit-stof.

Ifølge forordet tilbyder bogen sig med "morskab og ny viden om dansk kultur og historie". Vurderet udfra bogens egne præmisser indfries dette forbilledligt. Titlen vil da også nemt kunne finde anvendelse på linje med bibliotekernes andre quiz-titler.

Lektørudtalelse

Af

Finn Windfeldt Hansen


Informationer og udgaver

Bog

2007