Bøger / faglitteratur / bibliografier

Historiens heltinder : fortællinger fra 3000 års kvindehistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
262 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
bibliografier

Beskrivelse


10 portrætter af markante kvinder fra forskellige lag i samfundshierarkiet, der i hver sin tidsperiode udvidede grænsen for kvinders muligheder.

Indhold

Egtvedpigen : soldanserinden ; Thyra Danebod : dronningen fra Jelling : Margrete 1. : fru Konge ; Birgitte Gøye : den standhaftige adelsjomfru ; Augusta Winterfeldt : grevindens gemakker ; Kamma Rahbek : guldalderens gudmoder ; Anna Ancher : Skagens dronning ; Thit Jensen : havkatten i hyttefadet ; Inger Merete Nordentoft : den stålsatte skoleinspektør ; Tine Bryld : de unges og de udstødtes stemme


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2014

af

af

Anny Skov Madsen

d. 20. maj 2014

Bogen kan formidles til alle, der holder af historie og kulturhistorie med afsæt i kvinders indsats gennem tiderne. Det er lystlæsning, men kan også anvendes til opgaveskrivning fra folkeskolens overbygning og opefter.

Her er en karakteristik af 10 markante kvinder, der i hver sin periode gjorde en forskel. Det er i en tidsperiode over 3000 år fra Egtvedpigen til Tine Bryld. Af andre kan nævnes Margrete 1., adelskvinden Birgitte Gøye, Kamma Rahbek, Anna Ancher, Thit Jensen og skoleinspektøren Inger Merete Nordentoft, der som ugift føder et barn. Portrætterne er opbygget således, at man får et indblik i tiden, hvilke steder de har levet, og hvordan deres private og officielle liv har formet sig. Den nyeste forskning bliver inddraget, og det hele sættes ind i et større samfundsmæssigt og historisk perspektiv. Netop ved at vælge kvinder fra forskellige lag i samfundshierarkiet er det en helt anderledes og nærværende journalistisk tilgang til danmarkshistorien. Liv Thomsen (f. 1966) er kendt som en fremragende kulturformidler af både tv- og radioprogrammer på DR.

Bogen Alle tiders danske kvinder er et større biografisk opslagsværk. Kvinder i Danmarkshistorien har vægt på det historiske.

Levende fortalt historie og kulturhistorie med portrætter af 10 kvinder, der i hver sin periode udvidede grænsen for kvinders muligheder. Her er nye vinkler på danmarkshistorien, og netop det større perspektiv gør bogen til anbefalelsesværdig læsning for en bred målgruppe.


Jyllands-posten

d. 25. juli 2014

af

af

Lone Nørgaard

d. 25. juli 2014


Weekendavisen

d. 13. juni 2014

af

af

Klaus Wivel

d. 13. juni 2014