Gå til indholdHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

408 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Fortæller historien om Danmark fra istiden frem til perioden op til renæssancen


Anmeldelser (6)


27. mar. 2017

DRs store tv-serie "Historien om Danmark" i bogform. Bogen er beregnet for folket og henvender sig som sådan til alle med interesse for vores fælles historie. Er ligeledes velegnet til opgaveskrivning fra folkeskolens ældste klasser.

Arkæolog Jeanette Varberg og historiker Kurt Villads Jensen er forfatterne bag dette første af to bind, der tilsammen fortæller historien om Danmark fra istiden frem til vores egen tid. Bogen behandler perioden op til renæssancen og kommer dermed omkring stenalder, bronzealder, vikingetid og middelalder. Forordet er skrevet af skuespiller Lars Mikkelsen, der er den gennemgående fortæller i DRs tv-serie. Bogen er udgivet i samarbejde med DR, og bind to udkommer i efteråret 2017. Med stikordsregister.

En yderst vellykket, moderne og nyskrevet danmarkshistorie til folket. Den består af korte, velskreve tekstafsnit og er meget fint layoutet og gennemillustreret med imponerende flotte billeder. Nye læsere får en gedigen og nuanceret indføring i de vigtigste kapitler i vores historie med spændende beretninger om moselig, skattefund, hærgende vikinger og meget mere, og de, der har fået deres interesse vakt af tv-serien, får mulighed for at dykke lidt længere ned i substansen.

Étbindsudgaven af Jørgen Jensens Danmarks oldtid


er også en imponerende og flot fremstilling af perioden fra stenalder til vikingetidÉtbindsudgaven af Jørgen Jensens Danmarks oldtid er også en imponerende og flot fremstilling af perioden fra stenalder til vikingetid.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Historisk tidsskrift

Af

Else Roesdahl, Søren H. Andersen (f. 1941)

Bd. 117, h. 2 (2017)

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2017-04-18

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Ole Halding

Nr. 214 (2017)

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 10. apr. 2017

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 5. maj. 2017


Informationer og udgaver

Bog ([Bind 1])

2017

Bog ([Bind 1])

2017